Nieuws Archief

Nieuws Archief (126)

vrijdag, 24 mei 2019 09:51

Avondvierdaagse school de Ark Bloemendaal

Geschreven door

Wij waren weer aanwezig tijdens de avondvierdaagse van de school de Ark uit Bloemendaal, die tijdens de loop een frisse duik namen in de noordzee met een watertemperatuur van 12 C graden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Met dank aan Wouter van Vliet  Haarlem  Foto- Video     

 

donderdag, 25 april 2019 10:31

Drukke paasdagen met diverse hulpverleningen

Geschreven door

Met de mooie paasdagen stonden wij  natuurlijk ook weer stand-by op onze reddingspost. Ondanks dat onze reddingspost officieel geopend is vanaf moederdag tot en met eind september zijn we dagelijks 365 dagen 24/7 stand-by.

Ook in de afgelopen wintermaanden zijn we regelmatig uitgerukt voor diversen hulpverleningen .

 

En met deze afgelopen mooie  dagen  waren wij  natuurlijk op onze reddingspost aanwezig.

  

 

Afgelopen dagen oa. voor

 

Vrijdagavond 19 april, 22.13: kwam er een melding om te helpen zoeken naar een vermiste ( verwarde) dame op de tweede dwarsweg in Santpoort ( in de duinen)

Samen met politie , ambulance en helikopter en Reddingsbrigade IJmuiden  gezocht naar een dame. De  dame is gevonden en is door het ambulancepersoneel meegnomen i.vm haar verwondingen

Zaterdag  20 april  Zijn we uit gevaren voor een  Duitse kiter ter hoogte van strandpaviljoen Mifune die door de aflandige wind niet meer naar de kant kon komen.

 

Hierna op verzoek van een moeder haar dochters terug gehaald, die ook op zee en op dezelfde hoogte op een SUP board dreven en niet tegen de stroming in konden peddelen.

 

Ook op deze zaterdag enkele kleine EHBO behandelingen verzorgt

  

Zondag 1e Paasdag aan het eind van de middag melding van een strandpaviljoen  waar een vrouw niet lekker ( Warmte bevanging) was geworden . Hier zijn we ook direct ter plaatse gegaan en hebben de vrouw meegenomen en op onze reddingspost  behandeld

Ook zondag 1e paasdag weer 10 kleine EHBO behandelingen verzorgt

 

Zondag 2e paasdag

11.00 : Waren we aanwezig bij de jaarlijkse Lionsloop in Bloemendaal en Overveen waar we met 25 man en vrouwen hebben geholpen met de  loop te begeleiden en stonden we stand-by voor eventuele  EHBO gevallen.

 

13.37:  Kregen we  een melding  voor iemand met hartklachten bij restaurant Parnassia  Ook hier zijn we met (BLD220) spoed ter plaatse gegaan.  Bij aankomst  troffen we een persoon bij bewustzijn aan en hebben hem zijn verhaal laten vertellen Ondertussen was de ambulance ter plaatse gekomen en hebben we hem overgedragen aan het ambulance personeel.

  

14.00 : Persoon met verwonding in voet van strand gehaald en behandeld

 

 Om 15.00 :  Met grote spoed naar een ernstig ongeluk bij afslag Parnassia weg waar een 67 jarige vrouw met haar bromfiets was aangereden door auto.

Direct eerste hulp verleend en hand en spandiensten . Er werden diverse hulpdiensten ingezet, incl. traumahelikopter.

Het was een verschrikkelijk tragisch incident met een slechte afloop.

De  familie leden zijn naar onze reddingspost gebracht voor opvang

 

Ondanks vervelende afloop , een prima inzet van onze mensen

 

 

De samenwerking was enorm en liep als een geoliede machine.

Genoemde partijen;

-       Reddingsbrigade Bloemendaal

-       Handhaving Zandvoort

-       Handhaving Bloemendaal

-       Medewerkers camping De Lakens

-       Politie

-       Brandweer

-       Ambulancedienst

-       Arts in vrije tijd

-       Buitenlandse Trauma arts in vrije tijd

-       Rijkswaterstaat

_      (deskundig) publiek 

Allerlei partijen hebben ook  hun verantwoordelijk gepakt.

Het mag duidelijk zijn dat het geen prettig gezicht was ter plaatse en dat men toch snel en adequaat gehandeld heeft.

 

De burgemeester Elbert Roest die ook puur toevallig  ter plekke arriveerde  nadat het ongeval had plaatsgevonden en met eigen ogen heeft kunnen waarnemen wat er gebeurde, heeft zijn  grote waardering uitgesproken  over de gecoördineerde wijze waarop hulpverleners, burgers en professionals, de hulpverlening in gang zetten. Ondanks de ernst van de situatie, de chaotische verkeerssituatie die ontstond en het groot aantal kijkers werd over de brede linie de rust bewaard en zeer adequaat opgetreden. 

Taken en rollen werden in goed overleg verdeeld en uitgevoerd waarbij er een bewonderenswaardige samenwerking plaatshad tussen vakmensen en (deskundig) publiek.

 

Het is diep verdrietig voor het slachtoffer en de familie, dat de hulp niet heeft mogen baten.

Helaas, het slachtoffer was niet te redden.

 

 

dinsdag, 02 april 2019 15:43

Te Koop onze Zodiac SRMN 550

Geschreven door

Te koop: Onze Professionele RIB  Zodiac SRMN 550 met polyester onderwaterschip - Bok, ingebouwde tank 70 liter, Pega trailer en Yamaha 90 pk langstaart elektrisch startend, power trim/lift,  navigatie verlichting en beugel

Bouwjaar 2005 motor 2012 

 

Prijs : € 7900,00       Verkocht 

 

Staan ook op Markplaats en Speurders 

 
 
 
 
 
dinsdag, 02 april 2019 11:20

Zandvoortse Circuit Run

Geschreven door

De Zandvoortse Circuit Run was ook dit jaar weer een geweldig succes met ruim 12000 deelnemers natuurlijk waren wij hier ook weer bij ter ondersteuning van onze vrienden van de Zandvoortse Reddingsbrigade. 

Ook twee van onze vrouwelijke leden liepen (met snelle tijden) het parcours van de halve marathon mee  ( Klasse meiden!!)

 

https://www.zandvoortcircuitrun.nl/

 

zondag, 24 maart 2019 12:19

Trainingen en oefeningen

Geschreven door

Tijdens winter en zomermaanden worden regelmatig trainingen (cursussen) gevolgd.

Zoals b.v. in de maanden van oktober tot en met maart elke zondag in zwembad de Planeetin Haarlem. En de div. herhalingslessen en curssusen op onze eigen reddinsgpost zoals b.v. EHBO, vaar en rij traingen  maar ook de opleidingen voor strandwacht, lifeguard, jeugdbrigade die het gehele jaar door worden gehouden.

 

Ook werd er zondag 24 maart weer een training /oefening gehouden door een aantal van onze leden t.b.v van de komende Red Bull Megaloop Challenge bij de Spot in Zandvoort .  

 

De Red Bull Megaloop Challenge is absoluut één van de meest extreme kitesurf events van Nederland! Bij 30 knopen of meer, wanneer de omstandigheden op zee zodanig zijn dat alleen de allerbeste kiteboarders van Nederland het aandurven om het water op te gaan, dán staat The Spot standby voor dit waanzinnige evenement!.

 

Het windraam voor de Red Bull Megaloop Challenge is geopend van april tot november.

 

Red Bull Megaloop wordt georganiseerd wanneer de weersomstandigheden perfect zijn. Dat betekent: wanneer de autoriteiten waarschuwen om binnen te blijven, hebben s'werelds beste kiteboarders maar één doel: hard rijden en hoog vliegen. Dus wanneer Moeder Natuur haar vaardigheden toont tussen april en november, zullen de renners hun vaardigheden  tonen. Waar we dan ook natuurlijk weer assistentie zullen gaan verlenen.

https://www.redbull.com/nl-nl/events/megaloop

 

 

 

 

zondag, 27 januari 2019 10:57

Nieuwe AED Update 04-03-2019

Geschreven door

25 januari,2019 zijn onze 3 nieuwe aed’s afgeleverd. 

Aed van deze tijd , spatwaterdicht en met een speciale kinderstand.

 

 rabobank haarlem en omstreken vrijwillige reddingsbrigade

 

Deze zijn mogelijk gemaakt door steun van  € 1100,00  van het Rabobank Stimulieringsfonds 

 

 

 

en door alle donateurs die afgelopen maanden ons hebben gesteund, o.a. met de donateurs actie in november 2018

en de spontane nieuwjaarsdduik donaties op 1 januari .

  

Namens aller redders willen wij dan ook de Rabobank en al onze geweldige donateurs bij deze "" Hartelijk Bedanken"" .

 

""Uw Steun is onze Kracht ""

 


Weer een mooi en veilig. bezit!!!!

 

 

woensdag, 02 januari 2019 16:33

Geweldige Nieuwjaarduik 2019

Geschreven door

Met redelijk zonnig weertje (het was gelukkig ook droog) met een gevoel temp 5 graden en een zeewater temperatuur van 7,6 graden was er weer een groteopkomst ( ruim 1500) van jong en oud uit heel Nederland die naar het Bloemendaalse strand waren gekomen voor een Frisse start - Nieuwjaarsduik 2019 . Na een opwarming ronde van 15 minuten viel op 14:00 het start schot en rende ze allemaal met goede moet de Noordzee in voor een frisse duik
.

Doordat er heel veel drukte was op de zeeweg richting Bloemendaal en Zandvoort kwamen tientallen personen wat te laat maar deze zijn als nog gelijk met onze eigen leden nadat de meesten weer veilig en droog op het strand stonden ook de zee in gedoken.  


Er waren net als andere jaren weer de Traditionele bekende Unox mutsen en de heerlijke erwten soep gesponsord door Unox .

Deze soep werd opgewarmd met medewerking van strandpaviljoen  „San Blas” welke het hele jaar door geopend is .

Deze Nieuwjaarsduik 2019 werd ook dit jaar weer geheel vrijwillig georganiseerd en bewaakt door een groot aantal van onze actieve leden


We danken Unox en San Blas voor hun geweldige medewerking en ook de velen duikers met familie die de vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade een warm hart toedragen door een gift in onze collecte bus te deponeren   Namens alle redders " Hartelijk dank”


                                                                                        „Uw Steun is onze Kracht „

Onze huis fotograaf Onno Berkhoff was natuurlijk weer aanwezig om een mooie serie foto’s te maken en waren er ook nog wat leuke foto’s gemaakt door de fam Abelman.

Natuurlijk heb jij ook meegedaan en sta je vast wel op een van deze foto's

Deze foto's zijn te vinden op onderstaande link

 aanwijshand 

https://myalbum.com/album/Pie8fgvfje70

 

 

Mochten er foto’s van jouw op staan die je om welke reden (i.v.m de privacy -wetgeving ) dan ook niet wil dat deze er opstaan mail dit dan met foto gegevens en foto nummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat deze direct ook weer worden verwijderd.

 

 

 

zondag, 28 oktober 2018 13:25

De zee blijft trekken ook na en tijdens school

Geschreven door

 

Na en tijdens school blijft voor onze redders de zee trekken.Dat bij onze reddingsbrigade leden ook de zee altijd blijft trekken met daarbij natuurlijk het grote avontuur lees je hier onder

Zoals o.a:

 

Beroep Maritiem Officer Olaf
Olaf van de Zanden die na zijn school opleiding als beroep maritiem officer sinds 2014 over de hele wereld de zee afstroomt. Wanneer hij weer met een aantal weken met vakantie in Nederland komt is hij ook weer met regelmaat te vinden bij onze club om de veiligheid op het strand te bewaken om na zijn vakantie direct weer de zee op te gaan. Met elke jaar weer met mooie verhalen terug komt

Olaf vaart sinds enige maanden al weer ergens op de grote wereld rond 

 

 

School at Sea klinkt als een droom voor de vijftienjarige Minke 
Minke Broekens. ,Ons jeugd lid die met School at Sea project voor 6 maanden naar de Cariben en weer terug gaat. Met als doel , leren en zeilen en ook een deel veel van de wereld ontdekken. Wat hopelijk ook een mooi avontuur zal worden


Zij gaat met ruim 36 mede scholieren uit het hele land de golven trotseren om onder weg te leren zeilen , te werken aan boord met grote discipline en natuurlijk de school dagelijkse lessen aan boord blijft volgen. 
( Twee dagen leren afgewisseld met twee dagen zeilen schoonmaken en koken)

Na een emotionele afscheid is Minke vrijdag 26 oktober met het zeilschip de Thalassa de haven van Ijmuiden uit gevaren 

 

 

Wilt u Minke met Sea at School volgen dan kan dat via onderstaande link
Het zeil schip heeft de naam „ Thalassa „

https://www.marinetraffic.com/nl/ais/details/ships/246329000

 

 

Wij wensen hun beiden dan ook ook heel veel succes en veel plezier op onze mooie planeet 

" Behouden Vaart "

 

 

 

Olaf van de Zanden 

 

 

 

 

 

 

Minke Broekens 

maandag, 10 september 2018 16:09

Lifeguards (jeugdleden) geslaagd --Update :25 sept-2018

Geschreven door

 

Zondag 9 september 2018: Zijn 7 van onze (jeugd) leden allemaal geslaagd voor diversen lifeguard (Dude, Guppy, Rookie en Babe ) examens.

Na veel ploegen door de theorie boeken, de praktijk in het zoutewater, veel zand spugen en met de wind in de haren is het hun allen toch weer geluk om het certificaat te behalen.


Wij feliciteren deze redders;  Tim, Tom, Linde, Danick, Sven, Jerom, Minke en hun instructeurs Natasha en Freya  dan ook van harte met dit behaalde resultaat

                                   ” Gefeliciteerd ”

 

 

 

 

Update :25 sept-2018

Zondag 23 september zijn voor lifeguard ook geslaagd  Ernst, Pepijn,

en Daniel en Lars ( 23- 25 sept.)  beiden voor chauffeur.

 img 0024  b223a802 71aa 4a24 bba9 04011152977c

 

 

 

zaterdag, 01 september 2018 11:00

Aad Stoop

Geschreven door

In de nacht woensdag 29 augustus is Aad Stoop overleden.


Aad werkte het liefst op de achtergrond en samen met Ruud in het bestuur gegaan van de redders. Zij hebben samen heel wat moeten lobbyen bij de gemeente om het uiteindelijk zo ver elkaar te krijgen zoals we het nu hebben.

Aad zijn inzet heeft veel goeds voor de Redders betekend, Denk aan de Unimog en landrover via Pasman stichting ( meneer en mevrouw Roos) en Gemeente Bloemendaal, de Nieuwbouw van het botenhuis en de verbouwing van de EHBO kamer de toiletten en de Meldkamer plus de vernieuwing van het dagverblijf
Groot is zijn invloed daarin geweest

Toch wel iets om héééééééél trots op te zijn


Aad heeft ook veel betekend voor Stoopbad en de verhuizing daarvan naar de Planeet wat prachtige clubhuizen heeft opgeleverd met direct entree naar de zwemzaal
Ook was hij de kracht achter „ Help de zwemmer verzuipt „wat tot gevolg heeft dat alle zwemverenigingen tegen lage prijzen kunnen zwemmen.
Een ongelooflijke verdienste!

 

Aad was een bijzondere [niet makkelijke ] man hij wist op een slimme manier vaak zijn zin door te drijven

De Reddingsbrigade en ZV Haerlem en de overige gebruikers van de zwembaden zijn Aad heel veel dank verschuldigd

 

Wij wensen Aad nog een goede wacht !!!!

 

 aad stoop 2

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer