maandag, 18 september 2017 12:12

100 jaar Reddingsbrigade Nederland Update 22-10-2017

Geschreven door 

Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar.Dit werd groots gevierd op het pretpark Duinrel in Wassenaar. Een van onze jeugdleden Danieck van Geijlswijk( Reddingsbrigade Bloemendaal)  samen met Bjarni Kemperman ( Zandvoortse Reddingsbrigade) hadden de eer om het eerste exemplaar van boek Redder in Nood te overhandigen aan  Koning Willem-Alexander. Die aangaf in zijn school jaren in Wales ook twee jaar vrijwilliger bij de reddingsbrigade als lifeguard is geweest.

 

Koning Willem-Alexander heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de Reddingsbrigade Nederland. Hij was in Wassenaar bij de viering van het honderdjarig jubileum.

De koning ontmoette op de jubileumdag vrijwillige redders en medewerkers van de Reddingsbrigade. Hij sprak met ze over preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot lifeguard.
Daarnaast nam hij het jubileumboek De redder in nood over de geschiedenis van honderd jaar Reddingsbrigade Nederland in ontvangst.
Ook onthulde Willem-Alexander dat hij in zijn jeugd zelf bij de Reddingbrigade zat. “Ik ben twee jaar lifeguard geweest in mijn schooltijd”, zei Willem-Alexander tot verbazing van de aanwezigen. “En ik mis het wel een beetje als ik dit allemaal zo zie”, voegde hij er tot groot enthousiasme van zijn gehoor aan toe.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was de koning in 1984 en 1985 lifeguard in Zuid-Wales. Hij was vrijwilliger bij de plaatselijke redders van Southerndown Beach. Dat lag in de buurt van de plek waar hij zijn opleiding volgde.

   

 

Op de foto’s hieronder staan diverse boten Met grote trots staat daar ook onze Flotteur bij waarvan er slechts in Nederland nog 2 van aanwezig zijn (2de exemplaar staat in het het Dolf rijkers museum). Een boot voorzien van drie drijvers met daar op de twee zitplaatsen voor de roeiers en een gespannen net waar het slachtoffer dan in gelegd kon worden.
 

 

Update; 22 okt 2017 

schermafbeelding 2017 10 23 om 15.00.50799620f9 2a29 4bf2 b409 0647a5751238Maarten van der Weijden onthulde zondagmiddag 22 oktober samen met de locoburgemeester van Madurodam een miniatuur reddingspost in Madurodam. Reddingsbrigade Nederland bestaat dit jaar 100 jaar.
Al een eeuw staan de vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten. Dit weekend stond voor de Reddingsbrigade in het teken van een aantal jubileumactiviteiten.
Met de vereeuwiging van de Reddingsbrigade in Madurodam sloot Reddingsbrigade Nederland haar 100-jarig jubileumjaar af.

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer