Hulpverlenings-Archief

Hulpverlenings-Archief (48)

woensdag, 05 september 2018 11:00

Man valt door dak van strandhuisje

Geschreven door

13:20 Melding ongeval bij strandhuisjes. Daar we aanwezig waren op de reddingspost zijn we direct ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek een man met het afbreken van het huisje door het dak te zijn gevallen. Hij klaagde over heftige pijn aan zijn schouder en onderbuik.
Snel was ook de ambulance en de politie aanwezig .
Ook kregen we direct hulp van de Zandvoortse reddingsbrigade.
Deze hebben de man vervoerd naar de klaarstaande ambulance op de boulevard . Waarna hij met spoed is vervoerd naar het ziekenhuis

 

 

zaterdag, 01 september 2018 18:13

Drie drenkelingen uit een mui gered

Geschreven door

Zaterdag 1 september: Rond half drie kwam er een melding binnen dat er drie personen in de problemen waren ter hoogte van het strandpaviljoen Rapa Nui.
Al  snel was een van onze reddingsbrigade lid, die een strandhuisje heeft, direct in actie gekomen .
We zijn direct met de BLD2.20 ter plaatse gegaan, aldaar ging het om drie drenkelingen. Twee waren inmiddels al door onze redder al uit het water gehaald maar er bevond zich nog een persoon in zee ter hoogte van de eerste zandbank.. Ook deze heeft direct weer de drenkelingen eruit weten te halen.

 

De situatie is ontstaan doordat er twee mensen in de problemen raakte in een mui en de derde persoon probeerde te helpen. Waardoor deze ook in de problemen kwam.
Reddingsbrigade Zandvoort was ook gepiept voor deze melding en kwamen snel ter plaatste 


Alle drie de slachtoffers waren aanspreekbaar maar hadden veel water binnen gekregen. We hebben toen ook direct zuurstof toegediend . Drie ambulances waren aanrijdend.
De auto's van Zandvoort hebben de ambulancebroeders getransporteerd tussen strand en ambulance op de kop van de strandafgang.
Alle drie de drenkelingen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

 

 

 

Zondag 2 september; Konden we melden dat alle personen weer gezond en wel op het strand waren .

Genietend van een waterpijp waren ze lekker aan het chillen. Excat op de zelfde plek waren ze gaan zitten, waarschijnlijk om hun angst van gisteren te verwerken.

Wij  hebben hun nogmaals uitgelgd wat en hoe een mui onstaat en wat je wel en niet moet doen.

Al met al gelukkig een goede afloop

 

ff25d9aa c309 4fe5 84fc 44f5c4274bbc

donderdag, 26 juli 2018 17:51

Man succesvol gereanimeerd

Geschreven door

Een man van middelbare leeftijd is vanmiddag gereanimeerd op het strand. tussen Zandvoort en Bloemendaal Het slachtoffer werd rond 15.15 uur bewusteloos in zee aangetroffen door iemand in een bootje. Het slachtoffer werd uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd. Daarna kon hij weer zelfstandig ademen. De op strand aanwezige politieagenten hebben de eerste hulp verleend aan de man, waarna ambulancepersoneel de zorg heeft overgenomen  De Zandvoortse Reddingsbrigade was snel ter plaatse en had twee ambulances en het traumateam opgeroepen. 

 

Wij zijn direct ter plaatse gegaan met de calamiteiten aanhanger en aantal leden voor extra hulp en afzetting van het strand voor de opgeroepen trauma helikopter

 

Het traumateam bleek uiteindelijk niet nodig en werd afgeblazen en hoefde uiteindelijk niet door te vliegen naar Zandvoort.

 

Leden van de Zandvoortse Reddingsbrigade hebben het slachtoffer van het strand af dragen. Hij is met hartslag naar het ziekenhuis gebracht, waar hij verder wordt behandeld.  

 

 

 

 

 

 

 

 

woensdag, 25 juli 2018 10:00

Grote zoekactie naar meisje van 5 jaar

Geschreven door

24-07-2018 Naar de grote zoekactie van een meisje van 5 jaar welke was zoekgeraakt in Zandvoort is door ons gezond en wel terug gevonden op strand bij de Catclub Bloemendaal (ter hoogte van Parnassia)

 

Op het strand van Zandvoort werd vandaag met man en macht gezocht naar een vermist 5-jarig meisje. Er werden boten, jetski , div.voertuigen en  een politiehelikopter ingezet en daarnaast zochten ze met paarden,  en te voet op het strand.

Een ooggetuige liet aan NH Nieuws weten dat iedereen werd verzocht om uit het water te gaan.

 Volgens de Kustwacht was er ook geen indicatie dat het meisje het water in was gegaan.

 

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/228557/Zoektocht-naar-vermist-meisje-5-op-strand-Zandvoort

 

 

 

Melding Catamaran bemanningslid over boord geslagen ter hoogte van watersportcentrum  Mifune.

Direct zijn we in actie gekomen en met 2 boten en jetski de zee opgegaan. Samen met de Zandvoortse reddingsbrigade en de KNRM Zandvoort werd de zoek actie gestart .  Ook met verrekijkers en auto’s werd strand en zee afgezocht. Ook de kustwacht werd gealarmeerd.  Gelukkig werd de overboorgeslagen dame snel weer gevonden en opgepikt door een andere catamaran. Deze hebben haar verder geholpen en naar de kant gebracht en zij stond na een klein half uurtje gezond en wel weer op het strand . 

 Heel veel dank aan de catamaranzeilers 

 

(Namen zijn weggehaald i.vm de wet op privacy)

donderdag, 07 juni 2018 23:12

Zoekactie naar 2 zwemmers

Geschreven door

We werden gealarmeerd voor 2 zwemmers die mogelijk vermist zouden zijn ter hoogt van Kattendel De melder op het strand had 2 vrouwen de zee in zien gaan en er niet meer uit zien komen. Wel stond er een rugtas met wat kleding nog op het wat verlaten strand. Er werd dan ook  groot opgeschaald. Samen met Zandvoortse reddingsbrigade de KNRM Zandvoort en de Politie werd een grote zoek actie op touw gezet. Met veel materieel werd er lange tijd op zee en strand gezocht.  Ook werd de SAR helikopter ingezet. Uiteindelijk werden beide gezond en wel op het strand bij Ijmuiden aangetroffen.

 

Nadat we rond 20:00 terug waren gekeerd op onze reddingspost bleek de hond van een van onze redders, die als boorbemanning was meegegaan, weg te zijn uit onze reddingspost. Hierna werd er opnieuw een zoekactie ingezet en hebben we nog lange tijd naar de hond gezocht.

Na een wat mis communicatie over de hond, bleek de hond door zijn vriendin, tijdens de zoek actie naar de zwemmers , te zijn opgehaald die ondertussen lekker thuis is zijn mandje lag te slapen.

Al met al beiden met een goede afloop.

 

 

 

 

 

dinsdag, 21 november 2017 12:21

Extra hulp naar zoeken Kiter uit Ijmuiden

Geschreven door

Zondagavond 19-11-2017, 18:13: Kregen we een melding met verzoek om extra hulp te verlenen naar een grote zoek actie van een vermiste Kiter uit Ijmuiden. We zijn direct uitgerukt om op het strand van Bloemendaal mee te gaan zoeken. Gelukkig werd de Kiter al snel gevonden op het zuidelijke deel van het Ijmuiden strand .

 

Zie ook: https://www.ijmuidercourant.nl/ijmond/grote-zoekactie-naar-vermiste-kitesurfer-bij-strand-ijmuiden

 

donderdag, 17 augustus 2017 11:00

Drie personen uit mui gered

Geschreven door

Zondag 13 augustus: Tijdens een patrouille van een van onze boten zagen twee van onze leden een 7 jarig meisje met een sufplankje in moeilijkheden toen ze in een mui stroming terecht was gekomenDirect hebben zij haar uit het water gered en weer veilig op het strand afgeleverd.

Tijdens richting Zandvoort varen moesten zij direct alweer in actie komen omdat er achter de tweede zandbank een moeder met haar zoon in moeilijkheden waren gekomen en zij hingen aan een leeggelopen opblaasboot
Ook zij waren door de vermakelijke mui stroming verder op zee terecht gekomen.
Moeder en zoon zijn direct geholpen en ook op het strand afgezet .
Beiden waren heel blij dat wij er zo snel bij waren en weer gezond op het strand stonden.

schermafbeelding 2017 08 17 om 11.23.01

Voor meer over een mui klik op  de afbeelding 

Dinsdag 06-juni:  Kitesurfers met zware zee ( windkracht 8 á 9 ) geven redders hadden vol met werk. Omdat een van onze redders op de reddingspost aanwezig was kon onze hulpverlener regelmaat door meldingen het strand om te zoeken naar vermiste kitesurfer en of kitesurfer in moeilijkheden.

 

16:50 Na dat hij vanmiddag meerdere malen (3 x) was uitgerukt met onze strandambulance BLD 220 kregen we allemaal een pieper alarm waar bij ook de Vrijwillige Zandvoort Reddingsbrigade en de KNRM werden gewaarschuwd. Ook nu bleek het weer een Kitesurfer die door de storm, stroom en wind richting Ijmuiden werd geblazen. Met spoed kwamen onze redders direct van huis en of van het werk naar onze reddingspost. Maar ook deze Kitesurfer liep al weer op het strand ter hoogte van parnassia.  Gelukkig in goede gezondheid want het is bijna onverantwoord om ( alleen?) met deze storm en zware golven de zee op te gaan.

Mede omdat het ook (te) zwaar is om met de boten op zee te gaan,  kunnen hun en onze veiligheid daardoor ook in gevaar komen.

Natuurlijk als het je hobby is ,nodig dit uit om te gaan kite surfen, maar wees gewaarschuwd want ook met harde wind kan de zee kan heel gevaarlijk zijn.  

Gelukkig is ook onze nieuwe mercedes strandambulance weer een auto met veel kracht waar we moeiteloos mee door het mulle zand kunnen rijden.

 

 
19:46   Op nieuw een Pieper melding dat er weer een zoekactie gemaakt moest worden dit keert naar vermiste windsurfer. KNRM, RB Zandvoort en politie waren ook weer aanrijdend  over het strand.  Strandambulance BLD220 met een van de melders ook wederom richting parnassia omdat ze zeiden dat ze daar de persoon hadden gezien. Ook deze surfer gelukkig weer in goede gezondheid aangetroffen.

De surfer vertelde dat hij bij de 4e branding! zat en dat hij daar was gevallen. Op het moment dat hij weer weg wou varen viel er een grondzee boven op hem. Hier is zijn mastvoet bij afgebroken en een gat in zijn plank gekomen. Daarbij was hij een tijd onderwater maar had geen water binnen gekregen. Toen moest hij dus een eind terug zwemmen. Dat was al gebeurd voor onze reddingspost want hij vroeg zich af of wij hem hadden zien drijven. Ze hadden van  zijn club uit zandvoort verschillende auto's op pad gestuurd. Bij parnassia zag een kiter hem met zijn spullen dobberen en die heeft hem het laatste stuk naar de kant geholpen. Daarna is hij bij één van die gasten in de auto gestapt bij parnassia en weer naar de club gegaan. Een andere man stond bij ons en was zeer onder de indruk van de professionele en snelle opschaling bij ons. Daarom kwam Mario (de surfer) later nog ff een kratje bier wat wijn en een fles appelsap brengen. Eind goed al goed dus

 

 

 

 

 

 

dinsdag, 06 juni 2017 16:46

Catamaran omgeslagen en man overboord

Geschreven door

Zondag 4 juni 16:20 Kregen we een melding van een omgeslagen catamaran waar bij een man was overboord geslagen. Direct na de melding zijn we ter plaatse gegaan met een boot en de jetski de zee op gegaan. Onze boot vond als snel weer de overboord geslagen man die gelukkig nog in goede gezondheid verkeerde. Nadat deze bij ons aan boord was geklommen zijn ze direct weer naar de omgeslagen catamaran gegaan en samen met een mede opvarende hebben zij de catamaran weer overeind gekregen en konden samen , onder begeleiding van onze boot en jetski, naar hun thuishaven op het strand.

 

 

 

< Vorige1234Volgende >
Pagina 1 van 4

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer