Print deze pagina
woensdag, 03 juni 2015 09:36

Snelle actie bij val Kitesurfer

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vandaag  maandag 3 juni was er weer, onverwachts, de Red Bull mega loop een wedstrijd voor de 18 wereld beste kitte surfers uitgeselecteerd door Red Bull zelf. Zondag is de beslissing genomen om deze wedstrijd, omdat er voldoende wind aan kwam, door te laten gaan. Altijd moet dit op zeer korte termijn georganiseerd worden door de Spot en Red Bull, In twee dagen zo’n groot evenement opzetten is ook Top Sport. Maurice en Nancy v.d. Spot hebben dit weer perfect gedaan, met live streaming en opname voor Red Bull tv. Wat dus over de hele wereld te zien is geweest en nog te zien zal zijn.

Omdat Zandvoort geen evenementen doet, vraagt de spot al drie jaar de hulp van Bloemendaal. en dat doen we graag

Een heel verhaal, maar waar gaat het om drie Kiters tegelijk maken de mooiste sprongen mega hoog en ver. De een nog gekker dan de ander, een jury beslist en de beste twee gaan door naar de volgende ronde enz.

Rond de klok van 14.00 uur maakt een kiter een mega sprong we zien hem neerkomen en denken dit gaat niet goed.

Onze hulpverlener Thijs Bos scheurt er direct naar toe met de jetski en duikt overboord om de man de bewusteloos is om te draaien en boven water te houden , maar hij hangt nog aan zijn Kite, na enige tijd komt de man weer bij en Thijs hangt achter de man vasthoudend en boven waterhouden aan de man die door zijn kite naar de kant word gewaaid en raar spectaculair gezicht live op tv. Direct gingen er strand Marshalls het water in. Onze Unimog en Toyota kwamen aanrijden en de man wordt opgevangen en direct naar een opvangcontainer gebracht. Onze trouwe vriend op de meldkamer, Rolf had al eerder een verpleegkundiger naar het strand gestuurd, voorbedachte gevoel misschien, deze kon direct zijn controle houden, omdat Rolf via de live stream op de Meldkamer het volgde, was de ambulance al onderweg, die man denkt echt overal aan, voor dat een andere het ook maar kan bedenken!!! Top!
De man werd snel naar het ziekenhuis gebracht en had alleen last van het water wat hij binnen heeft gekregen en moest hiervoor een nacht je blijven. Dus al met al goed afgelopen.

Even later werd onze Thijs in het Engels geïnterviewd met als aankondiging HERO THIJS!!!! Live over de hele wereld, Red Bull spreekt over 1 miljoen kijkers. Ook als afsluiting van de uitzending zien de mensen nog een keer de Jetski van Bloemendaal met de mededeling van de verslaggever dat er op de jetski een “Held” vaart , “Thijs”

Trotser kunnen we toch niet zijn !

 

I.v.m de extreme weersomstandigheden zijn de foto's wat slechter van kwaliteit

 

  

 

 

 

 

Lees 6302 keer Laatst aangepast op donderdag, 18 juni 2015 10:22
Ruud Cloeck