donderdag, 28 juli 2016 12:55

"Flakke " Nieuwe gevaarlijke drugs

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Hoewel badzout de afgelopen jaren veel aandacht kreeg in de media, is er een nieuwe drug die razend populair aan het worden is. Flakka heeft nu al cocaïne ingehaald als de populairste drug in de staat Florida (VS). Omdat dit een synthetische drug is kan het tot op heden nog legaal worden verkocht, waardoor de verkoopprijs veel lager ligt dan de andere traditionelere middelen.

Flakka is de straatnaam voor alphapyrrolidinopentiophenone (alpha-PVP). Volgens het National Institute on Drug Abuse [zeg maar het Amerikaanse Jellinek], wordt het net als andere synthetische drugs voornamelijk in China geproduceerd. Dealers in de VS verkopen het voor bedragen tussen de 3 en de 5 dollar per dosis, en gebruikers kunnen het snuiven, injecteren, vaporiseren of eten.

De impact van flakka op de gebruiker, kan zoals je kunt zien in de clip hieronder, zeer extreem zijn en vooral voor de onervaren gebruikers. De drug wordt omschreven erger te zijn dan heroïne of meth. Er zijn al signalen dat de drug opkomst is in Europa en als Rotterdam de grootste haven zal het niet lang duren tot deze drug ook beschikbaar wordt voor de Nederlanders. Je verandert letterlijk in een zombie. Bekijk de beelden hieronder en voorkom dat ook maar iemand in aanraking met deze drug komt. Het is LEVENSGEVAARLIJK! Deel daarom dit bericht!

 

Lees 8791 keer Laatst aangepast op maandag, 29 augustus 2016 12:02

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer