Nieuws Archief

Nieuws Archief (143)

zondag, 03 november 2019 10:22

Hans Smit " Update 19-11-2019"

Geschreven door

 Zaterdag 2 november: Met grote schrik las ik vanmorgen dit trieste bericht .

Hans was mijn eerste voorzitter toen ik bij de club kwam hij zorgde ervoor dat wij de eerste brandingsboten kregen en even later de eerste echte mobilofoons op de twee bb boten plus een paar Philips portofoons
Hans was een rustige nette man die veel contacten heeft gelegd bij de gemeente.
Hans heeft ook jaren het brigade (bondsblad )verzorgd waarvan hij hoofdredacteur was.
Zijn vrouw Miep werkte op het bondsbureau.
Dus kwam Hans daar ook heel veel.

Hans was een prima man om mee samen te werken .
Maar dat blijkt al uit het bovenstaande
Helaas ging het de laatste jaren moeizaam na een mislukte heup operatie.
Ik wens zijn vrouw heel veel strekte bij dit vervelende verlies

 

Namens alle redders gecondoleerd

Ruud

 

 

hans smit

 

Update 19 november  2019

hans smit in hd

Bron: Haarlems Dagblad 

 

zondag, 15 september 2019 10:10

Promotie in het gemeentehuis van Bloemendaal

Geschreven door

Zaterdag 14 september:  In het Gemeenthuis van Bloemendaal stonden wij met een stand ter promotie met diverse informatie. Dit met doel maatschappelijke informatie voor de nieuwe inwoners van de Gemeente Bloemendaal. De Burgemeester van Bloemendaal heette iedereen een harteljjk welkom als nieuwe inwoner van de Gemeente. De nieuwe inwoners konden kennis maken met alle raadsleden en een tiental betrokken maatschappelijke instellingen. Gezien wij al vroeg aanwezig waren hadden wij een promonente plek. Er werd veel informatie gegeven over de diverse muistromingen langs de kust,over de polsbandjes die wij uitdeelden aan gezinnen met kleine kinderen en natuurlijk werd er veel overige informatie meegeven over hulpverleningen en de inzet van al onze vrijwilligers.

Kortom een geslaagde ochtend en volgend jaar zijn wij er zeker weer bij.

 

woensdag, 04 september 2019 09:31

Jaarmarkt Bloemendaal

Geschreven door

Zaterdag 7 September stonden wij  ook weer met een stand van de Bloemendaalse Reddingsbrigade op de Bloemendaalse Jaarmarkt Vorig jaar stonden wij er dan niet, maar de jaren daarvoor wel en de komende jaren zullen wijn er ook weer bij zijn.

De doelstelling waarom wij daar staan om de burger te laten zien en voor te lichten wat voor werk we in de zomermaanden doen en natuurlijk promototie maken voor het winterzwemmen in zwembad De Planeet.

Ondanks dat de druppels af en toe uit de wolken kwamen was het gezellig druk aan de kraam van de Bloemendaalse Reddingsbrigade.
Zoals voorgaande jaren bezocht burgemeester Elbert Roest van de Gemeente Bloemendaal de kraam met toebehoren 

De kraam werd wederom beschikbaar gesteld door de winkeliersvereniging van Bloemendaal.

 

 Voor meerdere foto's zie ook  het  mooie foto album van Cor van Iperen : https://www.myalbum.com/album/HzBjdnhaA4LN 

 

www.corvaniperen.nl

 

 

 

 

 

 

zondag, 18 augustus 2019 14:36

Eindtijden Zeemijl 2019

Geschreven door

Uitslagen  

U kunt hier de tijden van de 64 editie van "De Zeemijl" bekijken

Uitslagen Zeemijl Wedstrijd 2019

Uitslagen Zeemijl Wedstrijd & Prestatie 2019

 

 

 

 

  vrijdag, 16 augustus 2019 18:48

  Strandwacht gaat door wind en weer

  Geschreven door

  Vrijdag 16 augustus stonden we in het Haarlems dagblad met dit keer ook weer een leuk stukje op de zomerpagina in het Haarlems Dagblad.

   Met dank aan Evan Moring.

   

   

   

   Lees meer en klik hier onder :

   hd strandwacht 2019 08 16

   

  vrijdag, 19 juli 2019 10:09

  Strandgasten blij met digitale mededelingen

  Geschreven door

  Zo tros zijn wij dat we dit kunnen doen voor een mooi gezellig en veilig Bloemendaals strand . 

  Met dank ook aan Boels Rental https://www.boels.nl  

   

   

   

   lees hier: 

   infobord bermdrip 2019 07 19 om 08.11.25

   

   

  Met dank aan
  https://www.haarlemsdagblad.nl

  woensdag, 10 juli 2019 12:24

  Oefening/training drenkeling : Update 11-07-2019

  Geschreven door

  De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade besteed veel tijd aan opleiding en training. Gedurende het hele jaar worden de competenties aangeleerd, getraind en getoetst. Dat kan in de theorie maar ook in de praktijk zijn. In de zomer wordt er vooral in de praktijk getraind op de zogenaamde oefenavonden. Deze worden iedere woensdag gehouden om 19:00 gedurende de schoolvakanties.

  Tijdens de oefenavond is het gebruik van zuurstof bij drenkelingen getraind. De Lifeguards van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade zijn onder toezicht van de Regionale Ambulance Voorziening Kennemerland bevoegd om aan drenkelingen zuurstof toe te dienen. Dit gaat volgens een strak protocol. De Medisch Manager van de RAV Kennemerland is de voorschrijvend arts. De training wordt ook gegeven door instructeurs van de RAV Kennemerland. Drenkeling reanimatie is zeer lastig. Daarom is het gebruik van zuurstof van een enorme meerwaarde in de overlevingskans van een drenkeling. Ook mensen met water inhalatie hebben hier voordeel van. Zo kan er tot dat de ambulance ter plaatsen is alvast een effectieve behandeling starten.

   

  Wil je meer weten over het werk van de Lifeguards in Bloemendaal. Of wil je meekijken op onze 4K LIVE beachcam? Kijk dan op www.ikziedezee.nl 

   

  Op het strand worden de oefening aangeven d.m v een Tekstkar (met dank aan Boels Rental)  dit om de overige strandbezoekers niet te laten schrikken en paniek te voorkomen 

   

   

   

  Op deze foto’s en video laten we zien hoe en wat te doen tijdens een oefening met een drenkeling en het geven van zuurstof 

   Update 11-07-2019

   

   

   

   

   

   

   

  maandag, 01 juli 2019 11:42

  Opnieuw weer een tropisch weekend

  Geschreven door

  We kunnen ook nu weer terug kijken op een mooi zomers weekend waarbij het op zaterdag tropisch warm was  en met 4 dagen lang in de avonduren een geweldig feest (Luminosity) .Veel trancemuziek liefhebbers kwamen dit weekend van over de hele wereld .  Waarvan onder anderen Australieërs , Libanezen, Ieren, Paraguayanen, Polen, Nieuw Zeeland.

   

  Veel mensen zochten verkoeling aan het strand. De dag begon helaas slecht voor een dame die haar ramen van het strandhuisje aan het lappen was en toen ongelukkige tenval was gekomen. Deze is vrouw meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle en behandeling.

  Mede door de feesten hebben wij het ook weer extra druk gehad. Met de regelmatige bekende hulpverleningen van kwallenbeten kneuzingen en of val partijen (waarvan een ernstig) waren er natuurlijk ook weer de gebruikelijke strandfeest Ehbo hulpverleningen.

  Al met al waren het geweldig goed georganiseerde feesten en was op het strand weer het emmer en schepje strand, zoals wij dat noemen, veel gezinnen met kinderen die genoten van het fijne Bloemendaalse strand.

   26301016 e7c3 4fba 9920 56af87463458e58e0f6c 6f79 4fe2 be3d e6c7b7bf1131 3577b56e 8a4b 4e4b b8d2 b2533246cb2d whatsapp image 2019 06 30 at 11.09.51 

   

   

   

   

  hulpverlening verslag afb

  Strandfeesten hulpverleningen

  27/28/29/30 juni 

  Ongelofelijk Trots zijn wij als Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade dat wij ook dit jaar, met fantastische steun van Boels Rental u weer kunnen verblijden met de dagelijkse strand mededelingen via dit digitale tekstbord .

   

  Uniek op dit Bloemendaalse strand met dit prachtige digitale kleuren bord passen wij dagelijks en zelfs meerdere keren de gegevens aan waardoor u direct kunt zien wat o.a de strandweer temperatuur, de windkracht, het getij met de tijden van eb en vloed, de weersverwachtingen en waarschuwingen en of mededelingen etc etc.

   

  Met grote dank aan Boels Rental wensen wij u ook een veilige en mooie zomer toe op het Bloemendaalse strand

   

   

   

   

   

   

   

  maandag, 17 juni 2019 12:13

  10 jaar Jeugdbrigade

  Geschreven door

  In 2009 begonnen wij met de jeugdbrigade. Nu in 2019 is duidelijk te zien wat deze jeugdopleiding ons inmiddels heeft gebracht. Veel van onze jeugd stroomt door naar de strandwacht en Lifeguard opleiding.  23 juni starten wij weer met 10 weken Jeugdbrigade  

   

  Ook deze zomer verzorgt de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VBR) 10 weken lang speciaal voor jongeren vanaf 11 jaar de jeugdbrigade.

  De Jeugdbrigade is in 2009 in het leven geroepen en is al 10 jaar succesvol bezig met het opleiden en werven van jeugdleden voor de VBR. De VBR is een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait. Om deze groep vrijwilligers te laten groeien willen zij het ook aantrekkelijk maken voor jongeren.


  In een periode van 10 weken wordt er veel gedaan aan groepsbinding, veel gezwommen en leren de jongeren al hoe het is om mee te draaien tijdens de zondagdiensten. Soms worden de jongeren al ingezet bij promotiedoeleinden zoals het uitdelen van polsbandjes of tijdens zoekacties naar kinderen. Zo leren de jongeren aan de hand van verschillende activiteiten hoe het is om, eventueel later, als Lifeguard te “werken” op het strand van Bloemendaal.


  De jeugdbrigade start op 23 juni a.s. en stopt na 25 augustus. Om het seizoen af te sluiten is er nog een jeugdweekend op 14 en 15 september.
  De kosten voor deze 10 zondagen inclusief jeugdweekend bedraagt € 15,00


  Mocht je interesse hebben in de jeugdbrigade en je bent 11 jaar of ouder, mail dan naar:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Heb jij je al opgegeven?

   

   

   

   

  Over Ons

  De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

  .....

  leesmeerpijl Lees meer

  Website

  Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

  .....

  leesmeerpijl Lees meer