vrijdag, 29 mei 2015 23:10

Baby Bruinvisje in moeilijkheden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Spoed melding, vrijdag 29 mei 20:15: Dit keer i.v.m een aangespoeld nog levend jong bruinvisje. Onze EHBZ (eerste hulp bij zee zoogdieren) hulpverlener is direct ter plaatse gegaan. Het ging hier om een bruinvisje van 70 cm en net 4 weken oud. Het nog jonge baby diertje (kalfje) had nog een gedeelte van de navelstreng aan zijn lichaam hangen en had nog geen tanden. Helaas moesten we constateren dat door goed doen van strandbezoekers/kitesurfers die geprobeerd hadden het dier terug het water in te duwen en  daar kan hij nu juist niet tegen, het is een Zoogdier deze kan ook lange tijd boven water blijven, nu was hij zo vermoeid, dat het water telkens in zijn luchtgat is gelopen wat waarschijnlijk de oorzaak is dat hij is verdronken. Daarom vragen wij nogmaals raakt de dieren niet aan maar bel direct ! Door hem aan te raken en terug te duwen in het water wordt het alleen maar erger en hoe vreemd het ook klinkt het dier kan daardoor verdrinken. Ook direct was gebeld SOS Dolfijn. Helaas mocht ook hun hulp niet meer baten en is de jonge bruinvis op het strand overleden, en overgebracht naar Utrecht voor verder onderzoek .

Daarom nogmaals dringend het verzoek raak de dieren niet aan maar bel!  
Des te meer kans hebben zij dat ze het overleven.


112 alarm nummer
144 Red een Dier
Reddingsbrigade Bloemendaal 023-5732173

 

Lees 7631 keer Laatst aangepast op zondag, 14 juni 2015 10:24

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer