vrijdag, 29 mei 2015 09:53

Cheque Eneco Luchterduinenfonds

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdagavond 28 mei waren we aanwezig bij het NH Conferentiecentrum in Noordwijkerhout waar de winnaars bekend werden gemaakt die genomineerd waren door het Eneco Luchterduinenfonds 

Ook wij waren genomineerd en waren dan ook gespannen en nerveus voor de uitslag 

De avond werd gepresenteerd op een ontspannen en vrolijke wijze .. De spanningen liepen wel op naar mate de uitslag dichterbij kwam. En ja hoor…………. als eerste hoorden wij dat we gewonnen hadden en dus onze wens in vervulling kan gaan, namelijk de aanschaf van een elektrische opleidingssloep voor onze jeugd. Zoals het bij uitreikingen vaak gaat sprongen wij ook van grote blijdschap van onze stoel en namen met nog groter blijdschap de cheque  in ontvangst.


Wij danken dan ook alle leden, donateurs en alle andere die onze reddingsbrigade heeft gesteund met het behalen van dit prachtige resultaat .


Het Fonds is opgericht om bewoners van de kustgemeenten in de omgeving van het windpark Luchterduinen in de gelegenheid te stellen actief bij te dragen aan verduurzaming of aan het versterken van de kustbeleving. De winnaars gaan met hulp van het Eneco Luchterduinenfonds hun initiatieven realiseren.

Bij het bepalen van de winnaars is rekening gehouden met de afgesproken verdeling van het fondsbudget over de verschillende gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk en spreiding over de verschillende categorieën: energiebesparing, verduurzaming of het versterken van de kustbeleving. De jury heeft haar keuze gemaakt door naar het onderscheidend vermogen van het initiatief te kijken en naar realiseerbaarheid op korte termijn.
De winnaars uit de gemeente Bloemendaal zijn de Bloemendaalse reddingsbrigade die een elektrische opleidingssloep voor de jeugdbrigade gaat aanschaffen. Daarnaast kan het Nationaal Park Zuid Kennemerland twee verrekijkers aanschaffen voor een betere kijk op de kust.
In Katwijk gaan de Katwijkse Zeeverkenners en de Christelijke Muziekvereniging UNI Katwijk zonnepanelen installeren op hun clubhuizen.
In Noordwijk komt er een zomerfestival aan zee door Stichting Kunstklank en komen er verrekijkers op de Oude Jeroenstoren voor de Torenklimcommissie. Tussen Noordwijk en Zandvoort gaan Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk, de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en het IVN Zuid-Kennemerland aan de slag met het ontwerpen van een strandreservaat.
In Zandvoort krijgt het clubhuis van Watersport Vereniging Zandvoort een bijdrage voor zonnepanelen. Stichting Juttersgeluk ontvangt een bijdrage voor een installatie waarmee ze van PET-flessen springtouwen en armbandjes kunnen maken. En met hulp van het fonds krijgt de techniekweek op de Oranje Nassauschool een duurzaam tintje.

 

 

Lees 8166 keer Laatst aangepast op dinsdag, 30 juni 2015 12:07

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer