Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

zondag, 26 juli 2015 10:43

Zomerstorm

Geschreven door

De zomerstorm  van zaterdag 25 juli veranderde het Bloemendaalse strand in een spookstrand. Met windkracht 12 en meer ( onze windmeter gaat niet hoger) was het ook een zeer zware storm aan de kust.

De wind draaide van zuid west naar noord west waardoor het nadat het hoogwater was geworden, het water nog lange tijd hoog bleef. Een naakte zwemmer had niet in de gaten dat zijn kleren die op het strand lagen ook weg spoelde . Wij zagen dit gebeuren en hebben wij zijn kleding etc. nog net op tijd kunnen redden al dreef alles al wel in zee . Ook hebben we een man wakker moeten maken die nog zijn roes aan het uitslapen was tegen de opgeslagen strand stoelen terwijl hij al tegen onderkoeling aan was . Maar de ingenomen hoeveelheid drank hield hem van binnen warm. Het zand stormde over het strand en voor het eerst hadden alle strandhuisjes ineens dezelfde de kleur . Ook ging er een aantal strandhuisjes tegen de vlakte of waaide de daken er af. Met zandzakken werd er geprobeerd de daken tegen de storm te beschermen .
Ook waren de toegangswegen naar Bloemendaal en Zandvoort lange tijd afgesloten door omgevallen bomen. Ook op de campings waren veel problemen met tenten en voortenten van de caravans die stuk of weg waaide en hierdoor ontstonden er een aantal EHBO ongevallen welke door ons konden worden behandeld. Wel werden twee personen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verder controle.

 

 

woensdag, 22 juli 2015 10:09

Jeugdbrigade ook in het nieuw

Geschreven door

Ook onze jeugdbrigade ,waar kinderen lid van kunnen worden vanaf 11 jaar, zijn nu ook in de nieuwe kleding stijl.  Wanneer u op zondag ( 13:00- 15:00 uur) op het strand van Bloemendaal loopt zult u ze ongetwijfeld wel tegen komen tijdens hun opleiding en zie hoe trots zij zijn, maar vooral hoeveel plezier zij hebben.  

 

woensdag, 22 juli 2015 10:45

Veiligheid ook tijdens strandfeesten

Geschreven door

Veiligheid op Bloemendaalse strand geldt ook voor de veiligheid tijdens de strandfeesten
 Ook wij als Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade hebben daar ons deel aan .
Op onderstaande video krijgt je een kijkje achter de schermen wat er zoal gebeurd om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.

 

 

 schermafbeelding 2015 07 22 om 10.27.51

 

 

 

 

 

 

 

donderdag, 09 juli 2015 12:51

Nieuwe kleding

Geschreven door

Met enige weemoed hebben wij afscheid genomen van onze Oranje kleding en zijn ook wij nu in de komende jaren zichtbaar in de internationale kleuren geel - rood
De auto’s en boten blijven wel de kleur oranje behouden en natuurlijk voeren wij ook weer met grote trots het Logo van radio 538 onze Hoofdsponsor.

Op de kleding ziet u het nieuwe landelijke logo Reddingsbrigade maar wij behouden ook ons eigen logo de bekende golf red.logo.pms280 021 kopie 2

 

Ook voor de toekomst, zijn en blijven, wij weer goed herkenbaar aanwezig op en aan het Bloemendaalse strand.

 

 

dinsdag, 30 juni 2015 21:47

Voorkom dat uw kind zoek raakt

Geschreven door

Voorkom dat uw kind zoek raakt en vraag bij onze reddingsbrigade een polsbandje Deze zijn ons beschikbaar gesteld door Kinderopvang Haarlem en wij delen ze met regelmaat gratis uit op het Bloemendaalse strand. Heeft u ons gemist haal er dan een op bij een van onze reddingsposten

 

dinsdag, 30 juni 2015 12:13

Jeugdbrigade Update 26-07

Geschreven door

Het is weer geweldig om te zien hoe onze (nieuwe) leden van de jeugdbrigade ook dit jaar weer genieten tijdens hun jeugdbrigade opleiding. Ben je 11 jaar of ouder dan kan jij je ook nog aanmelden en kom ook op zondag van 13:00 - 15:00 uur

Meld je aan en geef je ook op.

 

Update 26-07

 

dinsdag, 30 juni 2015 11:59

Met emmertje en schepje ..............

Geschreven door

Geef ook volwassen een emmertje en een schepje en ook zij leven zich helemaal uit op ons mooie strand en maakten een fantastisch mooi zandsculptuur

 

 

 

 

vrijdag, 29 mei 2015 23:10

Baby Bruinvisje in moeilijkheden

Geschreven door

Spoed melding, vrijdag 29 mei 20:15: Dit keer i.v.m een aangespoeld nog levend jong bruinvisje. Onze EHBZ (eerste hulp bij zee zoogdieren) hulpverlener is direct ter plaatse gegaan. Het ging hier om een bruinvisje van 70 cm en net 4 weken oud. Het nog jonge baby diertje (kalfje) had nog een gedeelte van de navelstreng aan zijn lichaam hangen en had nog geen tanden. Helaas moesten we constateren dat door goed doen van strandbezoekers/kitesurfers die geprobeerd hadden het dier terug het water in te duwen en  daar kan hij nu juist niet tegen, het is een Zoogdier deze kan ook lange tijd boven water blijven, nu was hij zo vermoeid, dat het water telkens in zijn luchtgat is gelopen wat waarschijnlijk de oorzaak is dat hij is verdronken. Daarom vragen wij nogmaals raakt de dieren niet aan maar bel direct ! Door hem aan te raken en terug te duwen in het water wordt het alleen maar erger en hoe vreemd het ook klinkt het dier kan daardoor verdrinken. Ook direct was gebeld SOS Dolfijn. Helaas mocht ook hun hulp niet meer baten en is de jonge bruinvis op het strand overleden, en overgebracht naar Utrecht voor verder onderzoek .

Daarom nogmaals dringend het verzoek raak de dieren niet aan maar bel!  
Des te meer kans hebben zij dat ze het overleven.


112 alarm nummer
144 Red een Dier
Reddingsbrigade Bloemendaal 023-5732173

 

vrijdag, 29 mei 2015 15:24

Polsbandjes voor uw kind

Geschreven door

Apen Trots zijn wij, dat we gesteund worden door Kinderopvang Haarlem welke eigen polsbandjes heeft laten maken met daarop ons logo. Vandaag ontvingen wij de polsbandjes uit handen van de waarnemend directeur Martin Vollaard en manager opvang Marloes Burgers van Kinderopvang Haarlem .

 

Het polsbandje waar de ouders hun 06 nummer op kunnen noteren zodat wanneer hun kind zoek raakt en gevonden wordt zij direct gebeld kunnen worden door de vinder.
Wij zijn hier dan ook weer ontzettend blij mee omdat gebleken is in de afgelopen jaren dat de polsbandjes echt helpen! 

 

De polsbandjes zijn o.a verkrijgbaar bij onze reddingsposten en zullen met mooi strand weer door onze leden worden uitgedeeld.

 

Namens alle redders danken wij dan ook Kinderopvang Haarlem van harte voor deze geweldige ondersteuning.

 

 

 

vrijdag, 22 mei 2015 10:10

Cheque van Rabobank Stimuleringsfonds

Geschreven door

 

De maatschappelijke betrokken Rabobank helpen mensen en organisaties bij het verwezenlijk van ambities . Het deed ons dan ook heel veel plezier dat wij hoorden dat wij afgelopen week een cheque mochten ontvangen uit het Rabobank Stimuleringsfonfds. Dit was voor ons dan ook fantastisch nieuws .

Nu kunnen wij een van onze grote wensen, namelijk het aanschaffen van twee nieuwe overlevingspakken, speciaal voor onze ( wat kleinere )vrouwen en mannelijke leden, waar maken. en zodoende ook de veiligheid van onze leden tijdens hulpverleningen te waarborgen.

 

Namens alle redders danken wij dan ook  Rabobank  Stimuleringsfonds heel hartelijk voor deze geweldige ondersteuning.

schermafbeelding rabo st fonds2015 05 29 om 14.12.53

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer