Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

Ongelofelijk Trots zijn wij als Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade dat wij ook dit jaar, met fantastische steun van Boels Rental u weer kunnen verblijden met de dagelijkse strand mededelingen via dit digitale tekstbord .

 

Uniek op dit Bloemendaalse strand met dit prachtige digitale kleuren bord passen wij dagelijks en zelfs meerdere keren de gegevens aan waardoor u direct kunt zien wat o.a de strandweer temperatuur, de windkracht, het getij met de tijden van eb en vloed, de weersverwachtingen en waarschuwingen en of mededelingen etc etc.

 

Met grote dank aan Boels Rental wensen wij u ook een veilige en mooie zomer toe op het Bloemendaalse strand

 

 

 

 

 

 

 

maandag, 17 juni 2019 12:13

10 jaar Jeugdbrigade

Geschreven door

In 2009 begonnen wij met de jeugdbrigade. Nu in 2019 is duidelijk te zien wat deze jeugdopleiding ons inmiddels heeft gebracht. Veel van onze jeugd stroomt door naar de strandwacht en Lifeguard opleiding.  23 juni starten wij weer met 10 weken Jeugdbrigade  

 

Ook deze zomer verzorgt de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VBR) 10 weken lang speciaal voor jongeren vanaf 11 jaar de jeugdbrigade.

De Jeugdbrigade is in 2009 in het leven geroepen en is al 10 jaar succesvol bezig met het opleiden en werven van jeugdleden voor de VBR. De VBR is een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait. Om deze groep vrijwilligers te laten groeien willen zij het ook aantrekkelijk maken voor jongeren.


In een periode van 10 weken wordt er veel gedaan aan groepsbinding, veel gezwommen en leren de jongeren al hoe het is om mee te draaien tijdens de zondagdiensten. Soms worden de jongeren al ingezet bij promotiedoeleinden zoals het uitdelen van polsbandjes of tijdens zoekacties naar kinderen. Zo leren de jongeren aan de hand van verschillende activiteiten hoe het is om, eventueel later, als Lifeguard te “werken” op het strand van Bloemendaal.


De jeugdbrigade start op 23 juni a.s. en stopt na 25 augustus. Om het seizoen af te sluiten is er nog een jeugdweekend op 14 en 15 september.
De kosten voor deze 10 zondagen inclusief jeugdweekend bedraagt € 15,00


Mocht je interesse hebben in de jeugdbrigade en je bent 11 jaar of ouder, mail dan naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Heb jij je al opgegeven?

 

 

 

 

zaterdag, 08 juni 2019 20:00

RedBull Megaloop

Geschreven door

Waar andere festivals werden afgelast i.v.m de harde wind, werden er op zandvoort juist de Redbull Megaloop georganiseerd

 

Met de harde wind ( 8-9)  die voor deze kitesurfers niet hard genoeg kon zijn, werden er hele mooie tricks en mega hoge sprongen gemaakt. Natuurlijk waren wij weer op uitnodiging van de Spot aanwezig met de beveiliging en hulpverleningen.

We hoefden maar een paar keer in actie komen. We deden dat met deze golven met onze Jetski.  Drie keer raakte een vlieger het water waardoor we een Marshall van het strand moesten ophalen om de deelnemer te assisteren. Het varen met een sterke branding is het altijd weer een uitdaging voor onze mannen om de hoge golven te trotseren. Al met al was het een groot succes voor alle kitesurfers

Met dank aan Foto:  Robin Roozenbeek

 

zie ook voor mooie beelden:https://www.youtube.com/watch?v=asiMyxQmOI4

 

 

 

 

dinsdag, 04 juni 2019 18:00

Eerste tropisch weekend van dit jaar

Geschreven door

De eerste tropische dag van dit jaar was ook op het strand van Bloemendaal weer super gezellig. De standaard hulpverleningen die regelmatig voorkomen zoals Kitesurfers in de problemen weggelopen kinderen, en div. EHBO hulpverleningen en de gezellige strandfeesten kwamen ook dit weekend weer voor. We waren ook nu weer met een grote groep vrijwilligers aanwezig die alle hulpverleningen naar tevredenheid en met goede afloop hebben verricht.

Dat dit weer een veilig seizoen mogen worden met veel warme en mooie dagen

 

 

dinsdag, 04 juni 2019 16:50

Blauwe Vlag 2019

Geschreven door

Het lijkt misschien wel gewoon om jaarlijks weer de Blauwe Vlag, die we nu alweer voor het 8 ste jaar op rij aan Bloemendaal is toegekend en deze weer op ons mooie strand te mogen ophangen.

Maar niets is minder waar. Dit is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks regelmatig opnieuw de stranden keurt en deze vlag alleen toekent aan stranden ( en jachthavens) die schoon en Veilig zijn maar ook goede sanitaire voorzieningen hebben en dat de waterkwaliteit goed is.

 

Wij zijn dan ook dit jaar weer „Trots op Bloemendaal „

 

zie ook https://www.blauwevlag.nl/

 

 

 

 

vrijdag, 24 mei 2019 09:51

Avondvierdaagse school de Ark Bloemendaal

Geschreven door

Wij waren weer aanwezig tijdens de avondvierdaagse van de school de Ark uit Bloemendaal, die tijdens de loop een frisse duik namen in de noordzee met een watertemperatuur van 12 C graden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Met dank aan Wouter van Vliet  Haarlem  Foto- Video     

 

maandag, 29 april 2019 11:45

Fan Mail

Geschreven door

Wij kregen dit lieve en hartverwarmde berichtje van een echte reddingsbrigade fan    

 

   

 img 1031

 

 

 

 

Lieve Fan,

Namens alle Redders van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade willen wij jouw "hartelijk bedanken " voor je lieve briefje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zaterdag, 27 april 2019 10:58

Joop van der Pol onderscheiding

Geschreven door

Tijdens onze ledenvergadering  23 april-2019  werd de Joop van der Pol onderscheiding uitgereikt aan "Ruud Jonker" 

Deze Joop van der Pol onderscheiding krijgen leden, die met risico van hun eigen leven, een bijzondere redding hebben verricht.


Ruud Jonker kreeg deze onderscheiding omdat hij op 1 september 2018 drie Somaliërs uit een mui heeft gered.

 

zie ook onderstaand link : (Hulpverlenings -archief )
http://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl/nieuws/Drie-drenkelingen-in-moeilijkheden.html

 

Namens alle leden feliciteren wij Ruud Jonker dan ook met zijn oprechte verdiende onderscheiding.

 

„Ruudje „ zoals wij hem noemen heeft in de vele jaren dat hij al lid is ongelofelijk ook veel voor ons betekend met name de hulpverleningen op zee.

Iedereen die hem kent weet dat hij als geen ander de gevaren van de zee kent.

 

donderdag, 25 april 2019 10:31

Drukke paasdagen met diverse hulpverleningen

Geschreven door

Met de mooie paasdagen stonden wij  natuurlijk ook weer stand-by op onze reddingspost. Ondanks dat onze reddingspost officieel geopend is vanaf moederdag tot en met eind september zijn we dagelijks 365 dagen 24/7 stand-by.

Ook in de afgelopen wintermaanden zijn we regelmatig uitgerukt voor diversen hulpverleningen .

 

En met deze afgelopen mooie  dagen  waren wij  natuurlijk op onze reddingspost aanwezig.

  

 

Afgelopen dagen oa. voor

 

Vrijdagavond 19 april, 22.13: kwam er een melding om te helpen zoeken naar een vermiste ( verwarde) dame op de tweede dwarsweg in Santpoort ( in de duinen)

Samen met politie , ambulance en helikopter en Reddingsbrigade IJmuiden  gezocht naar een dame. De  dame is gevonden en is door het ambulancepersoneel meegnomen i.vm haar verwondingen

Zaterdag  20 april  Zijn we uit gevaren voor een  Duitse kiter ter hoogte van strandpaviljoen Mifune die door de aflandige wind niet meer naar de kant kon komen.

 

Hierna op verzoek van een moeder haar dochters terug gehaald, die ook op zee en op dezelfde hoogte op een SUP board dreven en niet tegen de stroming in konden peddelen.

 

Ook op deze zaterdag enkele kleine EHBO behandelingen verzorgt

  

Zondag 1e Paasdag aan het eind van de middag melding van een strandpaviljoen  waar een vrouw niet lekker ( Warmte bevanging) was geworden . Hier zijn we ook direct ter plaatse gegaan en hebben de vrouw meegenomen en op onze reddingspost  behandeld

Ook zondag 1e paasdag weer 10 kleine EHBO behandelingen verzorgt

 

Zondag 2e paasdag

11.00 : Waren we aanwezig bij de jaarlijkse Lionsloop in Bloemendaal en Overveen waar we met 25 man en vrouwen hebben geholpen met de  loop te begeleiden en stonden we stand-by voor eventuele  EHBO gevallen.

 

13.37:  Kregen we  een melding  voor iemand met hartklachten bij restaurant Parnassia  Ook hier zijn we met (BLD220) spoed ter plaatse gegaan.  Bij aankomst  troffen we een persoon bij bewustzijn aan en hebben hem zijn verhaal laten vertellen Ondertussen was de ambulance ter plaatse gekomen en hebben we hem overgedragen aan het ambulance personeel.

  

14.00 : Persoon met verwonding in voet van strand gehaald en behandeld

 

 Om 15.00 :  Met grote spoed naar een ernstig ongeluk bij afslag Parnassia weg waar een 67 jarige vrouw met haar bromfiets was aangereden door auto.

Direct eerste hulp verleend en hand en spandiensten . Er werden diverse hulpdiensten ingezet, incl. traumahelikopter.

Het was een verschrikkelijk tragisch incident met een slechte afloop.

De  familie leden zijn naar onze reddingspost gebracht voor opvang

 

Ondanks vervelende afloop , een prima inzet van onze mensen

 

 

De samenwerking was enorm en liep als een geoliede machine.

Genoemde partijen;

-       Reddingsbrigade Bloemendaal

-       Handhaving Zandvoort

-       Handhaving Bloemendaal

-       Medewerkers camping De Lakens

-       Politie

-       Brandweer

-       Ambulancedienst

-       Arts in vrije tijd

-       Buitenlandse Trauma arts in vrije tijd

-       Rijkswaterstaat

_      (deskundig) publiek 

Allerlei partijen hebben ook  hun verantwoordelijk gepakt.

Het mag duidelijk zijn dat het geen prettig gezicht was ter plaatse en dat men toch snel en adequaat gehandeld heeft.

 

De burgemeester Elbert Roest die ook puur toevallig  ter plekke arriveerde  nadat het ongeval had plaatsgevonden en met eigen ogen heeft kunnen waarnemen wat er gebeurde, heeft zijn  grote waardering uitgesproken  over de gecoördineerde wijze waarop hulpverleners, burgers en professionals, de hulpverlening in gang zetten. Ondanks de ernst van de situatie, de chaotische verkeerssituatie die ontstond en het groot aantal kijkers werd over de brede linie de rust bewaard en zeer adequaat opgetreden. 

Taken en rollen werden in goed overleg verdeeld en uitgevoerd waarbij er een bewonderenswaardige samenwerking plaatshad tussen vakmensen en (deskundig) publiek.

 

Het is diep verdrietig voor het slachtoffer en de familie, dat de hulp niet heeft mogen baten.

Helaas, het slachtoffer was niet te redden.

 

 

Update 19-06-2019

De naweeën van de oorlog blijven teurgkomen Hierbij een afbeelding wat zoal moet gebeuren voor dat deze opgeruimd kunnen worden en tot ontploffing worden gebracht. 

De bommen zijn gevonden in Rijssenhout en zijn naar Bloemendaal vervoerd 

Dit keer op het strand bij de duinen ten hoogte van Kattendel waar een afgraving wordt gemaakt om die twee bommen te laten ontploffen.
Het gaat hier over een  bom van 1000kg  waarvan 600 kg sprigstof en een 1117 kg  waarvan 631 kg springstof en een kleine van 50 kg waaravn 21-25 kg springstof 

twee zijn er tot ontploffing gebracht op 18 juni en de zwaartse op19 juni.jl

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer