Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

zaterdag, 01 juli 2017 19:24

Diverse kranten stukjes in tijdschrift en kranten

Geschreven door

De afgelopen maanden hebben een aantal van onze leden uit enthousiasme diversen stukjes geschreven en interviews gehouden en gegeven. Dit zijn zomaar wat spontane stukjes die door onze leden zijn uitgebracht door kranten tijdschriften etc.

 

Haarlems Dagblad
schermafbeelding kl 2017 05 31 om 09.44.10
In het Haarlems Dagblad een pagina over drie generaties in onze club Willem, Hams en Lars van Geijlswijk

Radio NPO1
 In het Radio programma NPO 1 Langs  de Lijn waren zij alle drie "Willem, Hans en Lars " ook in de studio uitgenodigd om hun verhaal via de radio te vertellen 

http://www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-omstreken/onderwerpen/414838-drie-generaties-van-geijlswijk-bij-de-100-jarige-reddingsbrigade

 

Preventiekrant van Bloemendaal
schermafbeelding 2017 06 29 om 19.27.27 kopie


In de preventiekrant Bloemendaal werd een een compleet verslag over onze club door Han Verzijlbergh weergegeven

 

 

 

Mercedes ML Magazine
 schermafbeelding 2017 06 29 om 19.27.27
Een stukje in het Mercedes Ml magazine naar aanleiding in een interview met Ruud Cloeck en Cor Millenaar over de overdracht van onze nieuwe strandambulance

 

 

 

Flow Lemonade
schermafbeelding 2017 06 29 om 19.31.28

 

Een leuk stukje in een jeugdblad flow Lemonade over en door jeugdlid Danieck van Geijlswijk

 

 

 

 

School interview
xcroppedimage636347 stakeholder interview 600.png.pagespeed.ic.mdukoijuggEn ook was een interview wat jeugdlid Minke Broekens als opdracht van school heeft afgenomen bij Fred Cloeck.
Hier is geen stukje van maar ook zij kreeg wel een hele mooi cijfer (7.5) en de waardering van de school voor het leuke spontane interview.

 

 

 

 

trots logo zwart 
Daarom zijn wij zo ontzettend "" Trots op"" onze leden !

 

 

 

 

 

woensdag, 14 juni 2017 15:36

"KAWASAKI " Ongelofelijk bedankt !!!

Geschreven door

 

Nadat we dit jaar een nieuwe strandambulance hadden aangeschaft ging overmaat van ramp ook nog onze mule stuk Helaas was deze niet meer te repareren
Maar met de ongelofelijke hulp van Kawasaki Nederland die ons direct weer te hulp kwam en ons een geheel nieuwe mule in sponsoring / bruikleen heeft gegeven .

De oude mule was ook door hun gesponsord in bruikleen en hebben de oude ook weer meegenomen.


Deze nieuwe mule zullen jullie ongetwijfeld weer zien rijden op het strand die ook binnenkort snel in de originele kleuren met zwaailicht en striping zal worden aangepast .

Met ongelofelijk veel dank aan Kawasaki kunnen wij ook de komende jaren onze hulpverleningen weer op alle mogelijk manieren verrichten.

Kawasaki Namens alle redders dan ook ongelofelijk bedankt

 

 

 

donderdag, 08 juni 2017 11:27

Zeezoogdieren

Geschreven door

Omdat wij meermalen hulpverleningen vermelden over zeehonden en bruinvissen. krijgen wij regelmatig de vraag "zwemmen deze ook in de zee bij Bloemendaal".    Ja hoor ook hier bij ons komen ze veelvuldig voor…….

 

Benieuwd geworden klik dan hier : Zeezoogdieren

 

 

 

 

 

donderdag, 08 juni 2017 10:59

Levend pasgeboren bruinvisje aangespoeld

Geschreven door

Woensdag 07 juni 20:15 Kwam er via reddingsbrigade Zandvoort en EHBZ Noordwijk melding van dat er een levende bruinvis was gevonden op het strand van Zandvoort. Kiters hadden de bruinviskalf gevonden en de reddingsbrigade gewaarschuwd.  Door reddingsbrigade Zandvoort is het jonge diertje die door storm moeder was geraakt aan land gehaald. 

Direct is EHBZ gaan rijden en is onze hulpverlener John naar de post gereden om de dolfijnen brancard op te halen en mee genomen naar reddingsbrigade post Noord van Zandvoortse reddingsbrigade. Het net binnen gebrachte bruinvisje lag in kleed ruimte. Na controle ademhaling het jonge diertje in brancard gehangen in afwachting van SOS dolfijn. Bij geregelde controle bleek dat het diertje steeds verder in conditie achter uit ging. Toen SOS dolfijn de laatste controle bij bruinvis deed en het jonge diertje zo slecht was is dat hij de reis waarschijnlijk niet zou overleven. Daarom is er is besloten hem bij een dierenarts in Haarlem te laten inslapen. "Zodat lijden tot een minimum werd beperkt".

 

Het diertje was een kalfje van vermoedelijk nog geen dag oud. Mogelijk is het dier vlak na de geboorte in de storm zijn moeder kwijt geraakt en daarna aangespoeld”, weet Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn te vertellen.
Ze vervolgt: Bruinvissen zijn de eerste zes tot negen maanden van hun leven volledig afhankelijk van het moederdier. Ze drinken hele dikke, vette moedermelk en leren in met name de laatste maanden hoe ze vis moeten vangen en te overleven. Omdat het bruinvisje zonder zijn moeder kansloos is op zee en de vette moedermelk niet na te bootsen is, was er geen andere optie dan het diertje zo snel mogelijk uit het lijden te verlossen.”

Bij deze actie waren betrokken reddingsbrigade Zandvoort. EHBZ Noordwijk reddingsbrigade Bloemendaal .politie Zandvoort en SOS dolfijn.

 

 

 

Wil je meer weten over welke dieren er nog meer voorkomen in onze Noordzee.    

Klik hier :  Zeezoogdieren

 

zondag, 14 mei 2017 19:26

Rie Hollander

Geschreven door

In de nacht van Vrijdag op Zaterdag 12-13 mei 2017 is Rie Hollander helaas overleden op 85 jarige leeftijd.
Rie was lid vanaf 1951 zo n 66 jaar en heeft jarenlang zwemles gegeven in Stoopsbad en in de Planeet en daarbij honderden kindjes zwemmen geleerd en actief op post parnassia en heeft een belangrijke bijdrage geleverd voor de Reddingsbrigade
Rie was, gezamelijk met haar man Ted, onafscheidelijk verbonden aan haar witte hondje

Rie was gevallen waarbij haar knie gebroken is en daarvoor in het ziekenhuis opgenomen waar haar toestand ernstig verslechterde


Namens alle redders wensen wij Ted, Joke , Mieke en de rest van de famillie heel veel sterkte bij dit treurende verlies

 

 

 

 

 

zaterdag, 15 april 2017 17:44

Oefenen met reddingsvest

Geschreven door

Tijdens onze oefeningen in het zwembad testen wij ook hoe en wat er gebeurd met het opblazen van een reddingsvest. Hier kan je ook goed zien dat wanneer je voorover terecht komt in het water, het vest je automatisch direct weer omdraait.

 

 

 

 

 

 

vrijdag, 14 april 2017 10:39

Levende bruinvis aangespoeld

Geschreven door

Donderdag 3 april,19:00: Kwam er een melding via EHBZ dat er op het strand van Bloemendaal ter hoogte van de strandhuisjes een levend bruinvis was aangespoeld. Direct is onze zee-zoogdieren specialist met de mogelijke spoed, met onze Unimog BLD 210 het stand opgereden maar bij aankomst was de bruinvis helaas al overleden. 

De vindster had het noodnummer van SOS Dolfijn gebeld en zag het dier spartelen in de branding. Een paar omstanders hielpen de bruinvis uit de branding te verplaatsen maar het dier kwam al snel te overlijden Het ging om een vrouwtje van rond de 150 cm lang met een kleine verwondingen maar ook erg mager. Het EHBZ -Noordwijk heeft de bruinvis op gehaald bij onze reddingspost de Kentering en voor sectie meegenomen naar de Universiteit Faculteit Dierengeneeskunde te Utrecht voor verder onderzoek

 

 

 

Met de aanschaffen onze nieuwe strandambulance een Mercedes G klasse staan zijn wij ook dit jaar weer 365 dagen, 24 uur per dag klaar op het mooie Bloemendaalse strand voor alle hulpverleningen van mens en dier. 

Maandag 10 april is het strandseizoen 2017 officieel geopend door gemeente Bloemendaal en werd door wethouder Heijink de nieuwe ambulance officieel overgedragen.

Met grote dank aan alle wethouders van Bloemendaal en bijzonder mercedes dealer Cor Millenaar die het ons heeft mogelijk gemaakt dat wij deze fantastische auto hebben kunnen aanschaffen .
Voorzien van nieuwe zwaailichten met toeters en bellen met dank aan door Ruud Lemmens Special Vehicles. Voorzien met camera en communicatie apparatuur en een compleet ingerichte brancard is deze auto gewrapt in een mat oranje uitvoering door JD Customs compleet met de vereiste striping . 

En met ongelofelijk veel dank aan alle onze leden( vrijwilligers) die meegeholpen hebben om van de mercedes Klasse een professionele strandambulance neer te zetten
Een auto waar wij allen trots op zijn.

 

 geluid aan 

 

 

Update 13-05-2017 ;  foto's toegevoegd 

 

 

  Updat 24 -04  Wrappen door JD Customs

 

 

 

 

 

 

 

Omdat wij geheel en uitsluitend alleen bestaan uit vrijwilligers zijn onze sponsoren en donateurs " de Redders van de Redders"

Met grote dank aan onze sponsoren en donateurs 

"Uw Steun is Onze Kracht"

 

 

 

 

 

 

zaterdag, 01 april 2017 17:17

Gabbers bij onze reddingsbrigade

Geschreven door

" Gabbers" ( Guido, Jandino, Philippe ,Roue) waren donderdag 30 maart bij onze reddingsbrigade en wisten de "Gabbers" op tijd nog weer een collegaatje te redden ( zolas in draaiboek werd aangegeven in het ondiepe gedeelte, vlak bij de kant ).Natuurlijk onder toezicht van onze redders was het een geweldig dag tijdens de opnamen van een persmomentje voor hun optreden in de Ziggo dome.

 

Ook waren aanwezig bij ons Riko Verhoeven, Jody Bernal,Beau van Erve Dorens, de Asthon Brothers en heel veel mooie baywatch meiden van het ballet 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maandag, 27 maart 2017 18:20

Zwemexamens - Jeugdbrigade VBR 2017

Geschreven door

In afwachting van het verslag (zwemcommissie) van de zwemexamens afgelopen zondag, 26 maart, plaatsen we hierbij de link naar de foto’s. Heb je meegedaan met deze examens of was je in het zwembad aanwezig dan sta jij er ook vast wel op.
Met dank aan onze fotograaf Han Verzijlbergh


wordt vervolgt

 

Klik hier voor de foto’s
https://myalbum.com/album/3LEbZpHrxRhf

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer