Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

vrijdag, 10 februari 2017 09:47

Bram Dijkshoorn

Geschreven door

Donderdag 09 februari: Is in de nacht  Bram Dijkshoorn, van zeilschool MIFUNE, overleden.

Bram kwam in 1972 op het Bloemendaalse strand met zijn zeilschool en zorgde in 1977 en 1978 voor een grote zeilwedstrijd “Rondje Rem” een tocht van Parnassia  om het Rem eiland “voormalig tv station, (nu de tros) en terug een klein 100 kilometer, groots opgezet met ondersteuning van onze Bloemendaalse Reddingsbrigade en Het Pall Mall surf to sailing team. Na ronde om Texel de grootse zee wedstrijd. Na een aantal jaren heeft de zeilvereniging in Zandvoort het overgenomen.

Bram was ook heel actief met de nazorg van dieren, waarvoor hij jarenlang een Dierencrematorium in Uden heeft gehad. Bram was in zijn jonge jaren een goede judoka, en trainde met Anton Geesink en Willem Ruska en was een van de eerste judo leraren op het CIOS in Overveen, ook gaf hij les aan de politieschool, ook  had hij een team mensen die vechtsporten  gaven in diverse sporthallen onder de naam Mifune.

Bram was een Kleurrijk figuur , als hij ging vertellen ( duurde wel altijd even) kreeg je altijd prachtige verhalen, hij had ook een bijzondere gave, zonder dat je er zelf erg in had, wist hij je wel weer voor een klusje te strikken.

Een Bijzonder Lieve Man, altijd Gastvrij en vaste klant om in de zomer even bij de post langs te komen , voor een bakje koffie en een verhaaltje, ( de koekjes nam hij altijd zelf mee)

Het wordt langzamerhand stil op het strand van Bloemendaal  Eerst Gerard en nu Bram, twee mensen waar iedereen wel een beetje van gehouden heeft, we gaan ze missen , het waren prachtige mensen.!!!!!!

Bram is 81 jaar oud geworden 

 

Om met Ome Joop zijn woorden te eindigen:

 

Ik zou zeggen Bram  

 

Nog een goede wacht!!!!!

 

 

donderdag, 16 februari 2017 15:43

UPDATE 14-03-2017: Terrasramen in onderhoud bij sponsor

Geschreven door

Update 14-03-2017:  Dinsdag 14 maart hebben wij de terras ramen die in onderhoud zijn geweest bij fa Breed Schilderwerken in Heerhugowaard weer opgehaald en geplaatst  Alle ramen zijn zo goed mogelijk gerepareerd en dik in het verf gezet zodat deze een aantal jaren er weer in wind tegen kunnen .
Met dank aan Andre Breed die dit alles weer geheel kosteloos heeft verzorgd .

Ons terras staat er dan ook weer gelikt bij   

 breed

 

Vrijdag3 februari; zijn onze terrasramen in onderhoud bij Breed Schilderwerken in Heehugowaard om op te knappen en opnieuw in de verf te zetten. Donderdagmiddag hebben we eerst in Heerhugowaard zijn glas aanhanger opgehaald en vrijdag in de ochtend de terrasramen, die  door de dinsdagavond-onderhoud ploeg waren klaargezet weer naar Breed in Heerhugowaard gebracht. Dit opknappen van deze ramen wordt door fa.Breed geheel kosteloos geregeld ( sponsoring).
Zij hebben ook al eerder onze calamiteiten aanhanger in de kleur oranje gezet . Zij dragen ons een warm toe mede omdat wij al meerder jaren ( met grote tevredenheid ) hun een rescue evenement hebben verzorgt.

Met dank aan allen die hier aan meegeholpen hebben.

breed 001

 

 

 

 

 

 

 

Omdat wij geheel en uitsluitend alleen bestaan uit vrijwilligers zijn onze sponsoren en donateurs " de Redders van de Redders"

Met grote dank aan onze sponsoren en donateurs 

"Uw Steun is Onze Kracht"

 

UPDATE 08-02-2017 (5X)  Bijna dagelijks komen er meldingen binnen over zieke zeehonden die o.a. op het strand van Bloemendaal en Zandvoort liggen. Dit keer wordt deze pagina dan ook regelmatig geüpdatet met onze hulpverleningen van deze zeezoogdieren.

 

  

Woensdag 08 februari,15:30 : Melding zeehond ter hoogte van kattendel / parnassia In eerste instantie was hij net weer in zee gegaan toen onze hulpverlener ter plaatse was maar na wat enige tijd zagen ze dat we het zieke dier 200 meter verderop weer het strand op kwam. Door rustig en langzaam het dier te benaderen is de (gewone) zeehond die duidelijk last had van longworm kunnen vangen en meegenomen . Ook na controle is deze weer op transport gezet richting Hoorn waar hij verder gaat naar Pieterburen waar ze ook weer alles aan zullen doen om deze weer gezond te maken en dan t.z.t weer in de Waddenzee uitzetten

 

Zaterdag 4 februari : 16:15 – Laat op de middag kwamen er diverse meldingen binnen zowel bij onze Reddingsbrigade als bij EHBZ Noordwijk over een zeehondje op het strand van Zandvoort en er zouden veel mensen bij staan kijken.

Het ging om een jonge grijze zeehond, hadden wat kleine wondjes. Men heeft de mensen verteld wat de EHBZ zo al doet bij strandingen van zeezoogdieren. het zeehondje is meegenomen en na de eerste verzorging over gebracht naar het wisselpunt in Hoorn. Daar kwam de dierenambulance dier in nood hem ophalen voor verdere transport naar het zeehondencentrum Pieterburen te brengen.

 

 

Dinsdag 2 februari 10:30 melding via politie. Dit keer een gewone zeehond die erg ziek was  met een probleem met longworm en gezien zijn hoge temperatuur last van een onsteking. Deze zeehond van een half jaar oud zal moeten vechten om in leven te blijven. En wordt natuurlijk ook weer snel doorgebracht door EHBZ Noordwijk richting Pieterburen.

  

Vrijdag 27 januari, 14:15 Op nieuw een zeehond van het strand Bloemendaal .Dit maal ook een grijze, dit was een twijfel geval,  wel gezien leeftijd en zijn dikte leek dit wel oké maar alertheid en reactie van het dier gaf wel aan dat hij waarschijnlijk een ziekte onder zijn leden had. Daarom voorzekerheid ook mee genomen zodat ze hem ook in Pieterburen kunnen nakijken.

 

Woensdag 25 januari,15:30 een melding van het EHBZ Noordwijk (via RTZ Velsen) over een zeehond op het strand tussen Bloemendaal en Zandvoort. John vaste EHBZ hulpverlener van onze Reddingsbrigade heeft het zeehondje weer van strand gehaald. Het ging om een jonge grijze zeehond welke een abces onder de kaak had en vrij mager was en mede door de lage buitentemperatuur en het zeewater temperatuur is het goed mogelijk dat dit onderkoeling kan veroorzaken 

De zeehond is door de EHBZ Noordwijk naar het wisselpunt in Hoorn gebracht na de eerste verzorging. Daar is die overgedragen aan de dierenambulance dier in nood die de zeehond naar het zeehondencentrum Pieterburen zou brengen.

 

Dinsdag 17 januari : Op nieuw heeft onze hulpverlener een zeehond van ± 6 maanden opgehaald met een zware longworm ziekte die op de blokken van zuidpier lag. Ook deze is weer direct opgehaald door EHBZ die de verzorging heeft geregeld naar het zeehonden crèche in Pieterburen.

 

 

Zondagmiddag 15 januari heeft onze hulpverlener John ook nog een zieke jonge grijze zeehond van het strand opgehaald. Dit keer ging het om een grijze zeehond van ongeveer 6 weken oud 

Omdat EHBZ Noordelijk nog onderweg was met de oude zeehond nr 57 (zie mail) heeft hij deze dit keer zelf doorgebracht naar het wisselpunt in Hoorn die deze dan ook weer doorbrengt naar de zeehondencreche in Pieterburen

                               

 

Donderdag 12 januari: Toen het EHBZ Noordwijk richting Bloemendaal over het strand reed met in de auto  een zieke zeehond kregen om 06:45 uur we een melding dat er ook bij ons een zeehondje op het strand was aangespoeld. Onze hulpverlener (John) heeft de jonge zieke zeehond (± 6 maanden oud) opgehaald en deze overgebracht naar onze reddingspost. Daar heeft de EHBZ Noordwijk de zeehond opgehaald.

Na de eerste verzorging zijn de twee honden naar het wisselpunt in Hoorn gebracht. Daar stond de Dierenambulance dier in nood al op de EHBZ te wachten om de  twee zeehonden te vervoeren naar het zeehondencentrum Pieterburen.

 

 

 

aanwijshand

 

Het is de moeite waard om ook eens te kijken op de site van EHBZ-Noordwijk.  Waar je kunt zien wat  deze vrijwilligers allemaal doen om het behoud van deze prachtige zeezoogdieren in stand te houden. Dit jaar hebben zij tot nu toe al ruim 30 zeehondenkunnen redden en overgebracht richting zeehondencreche pieterburen

http://www.zeezoogdieren.org/wordpress/category/ehbz/ehbz-noordwijk-ehbz/

 

 

 

zeehonden8 

 

vrijdag, 20 januari 2017 15:52

Strandpolitie gestrand

Geschreven door

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat wanneer de strandpolitie aan het patrouille rijden is op het strand en dan net op dat moment de aandrijving het begeeft. Natuurlijk waren wij op onze reddingspost aanwezig en hebben onze strandvrienden direct geholpen. Wij hebben met onze Unimog (BLD210) de auto van het strand gehaald en gesleept en naar de politiepost zandvoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag, 17 januari 2017 14:13

Update: 17-01-2017 Zeehond /Grijze Zeehond

Geschreven door

Update : 17-01-2017
Dinsdag 17 januari Op nieuw heeft onze hulpverlener een zeehond van ± 6 maanden opgehaald met een zware longworm ziekte die op de blokken van zuidpier lag. Ook deze is weer direct opgehaald door EHBZ die de verzorging heeft geregeld naar het zeehonden crèche in Pieterburen.

 

Zondagmiddag 15 januari heeft onze hulpverlener John ook nog een zieke jonge grijze zeehond van het strand opgehaald. Dit keer ging het om een grijze zeehond van ongeveer 6 weken oud 

Omdat EHBZ Noordelijk nog onderweg was met de oude zeehond nr 57 (zie mail) heeft hij deze dit keer zelf doorgebracht naar het wisselpunt in Hoorn die deze dan ook weer doorbrengt naar de zeehondencreche in Pieterburen

                               

donderdag, 12 januari 2017 13:59

Jong ziek zeehondje

Geschreven door

Donderdag 12 januari: Toen het EHBZ Noordwijk richting Bloemendaal over het strand reed met in de auto  een zieke zeehond kregen om 06:45 uur we een melding dat er ook bij ons een zeehondje op het strand was aangespoeld. Onze hulpverlener (John) heeft de jonge zieke zeehond (± 6 maanden oud) opgehaald en deze overgebracht naar onze reddingspost. Daar heeft de EHBZ Noordwijk de zeehond opgehaald.

Na de eerste verzorging zijn de twee honden naar het wisselpunt in Hoorn gebracht. Daar stond de Dierenambulance dier in nood al op de EHBZ te wachten om de  twee zeehonden te vervoeren naar het zeehondencentrum Pieterburen.

 

 

 

 

 

 

 

 

maandag, 02 januari 2017 16:27

Wat? de Nieuwjaarsduik gedaan !

Geschreven door

Wat een gezellig duik, Wat lekker, Wat super om te doen , Wat een belevenis, Wat was het lekker Koud he.....   Wat? ....nee hoor dit hadden we nooit mogen missen.
 Dat waren de vele reacties die we hoorden.

Ondanks het wat koude miezerige weer waren er heel veel " bikkels " zoals wij ze dan noemen en met respect voor al diegene die dit jaar zo goed zijn begonnen.

"Super"


Na afloop was er weer de traditionele lekker erwtensoep van Unox en natuurlijk waren er ook weer de Unox mutsen die ook zeker nu weer heel goed van pas kwamen.
Ook was er zelfs een mobile sauna door Strandpaviljoen San Blas op zijn terras geregeld waar men zich gratis weer even lekker kon opwarmen . Hoe lekker kan het nieuwjaar dan ook niet beter beginnen dan hier aan mee te doen.  Twijfelde je nog of was je er dit keer niet bij?
Neem dan een van je beste voornemens en doe ook volgend jaar ookweer mee
Tot ziens op 1 januari 2018 op het gezelligste strand van Bloemendaal 

Met dank aan UNOX voor hun warme ondersteuning !

En heel veel dank aan alle die ons ondersteunde met een spontane donatie's 
Het totale donatie bedrag tijdens de nieuwjaarsuik was  € 386,36 
                " Uw Steun is Onze Kracht "

 

Natuurlijk heb jij ook meegedaan en sta je vast wel op een van deze foto's 

 

 

 

  

Video :met dank aan You tube / Wim Jongeman  

 

 

 

 

vrijdag, 16 december 2016 16:53

Gerard Nales

Geschreven door

Moegestreden is van ons heen gegaan 

Gerardus Petrus Nales 

24 december 1932     Haarlem  overleden   16 december 2016

 

Voor ons Gerard

 

DE Kleine Grote man 

 

In 1973 is Gerard lid geworden van onze Brigade en dat hij heeft de club veel goeds gebracht.

Jaren lang heeft Gerard het gebouw en ook materiaal onderhouden en  verbouwd.

 

Ook heeft hij heel wat leden, de schilderkunst bij gebracht en  heel veel humor gebracht, 

Jaren lang Sinterklaas ondersteund als hoofd piet .

Honderden kinderen zwemles en reddend zwemmen geleerd

En veel leden opgeleid voor het strandwacht examen en examens afgenomen

Trekker van de Jaarlijkse Nieuwjaarsduik en ploegleider bij de vele nacht marathons en Bondstranddagen en de District zwemwedstrijden.

 

Gerard een geweldige Kerel!!!!! Vol met Kwaai jongens streken, tot het laatst aan toe.

 

Stond altijd voor je klaar om je te helpen, maakte hem niet uit wanneer, 

Opende deuren bij de Gemeente, die voor een ander gesloten bleven. 

 

En tot de dag van vandaag, wordt er gezegd als iemand op de tafels gaat zitten of op twee poten op een stoel, je hebt geluk dat Gerard er niet is anders had hij je dat wel even duidelijk gemaakt.

 

En brullen van het lachen als je een slokje van je Biertje nam wat hij net verruild had voor een flesje met water als inhoud.

Of nog een geintje van hem, pak even een kwast aan , pats je handen onder de verf. Dubbel van het lachen zag je hem dan.

 

Of wat zit daar nu op je trui , wees hij met je vinger keek je ernaar hup vinger langs je neus, brullen!!!!

 

Kortom een prachtige man, waar iedereen gek op was, 

Een man met een hart van Goud 

Ook al was hij de laatste jaren aan het sukkelen, als hij we hem haalde om mee te gaan naar het strand begonnen ze ogen weer te fonkelen en de baldadigheid kwam direct weer naar boven

 

Gerard, we houden van je en dat zullen voor altijd van je blijven doen 

 

Om met Ome Joop zijn woorden te eindigen :

 

Ik zou zeggen Gerard,

 

Nog een goede wacht !!!!!!

 

Namens alle  Redders  Bedankt KLEINE GROTE MAN !!!

 

 

 

woensdag, 07 december 2016 17:42

Draag je onze Reddingsbrigade ook een warm hart toe ?

Geschreven door

Draag je onze Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade ook een warm hart toe? 
Daarom vinden wij het ontzettend fijn dat je ook onze site bezoekt en meeleeft met onze hulpverleningen en of activiteiten.

Omdat wij geheel en alleen uitsluitend bestaan van vrijwilligers vragen wij deze keer jouw aandacht voor onze jaarlijkse donateursbrief

 Klik op onderstaand afbeelding 

donateursbrief 2016 hr page 1

 

Natuurlijk zouden wij het ongelofelijk fijn zijn als je ons ook zou willen steunen

Of wil jij de "Redder van de Redders" zijn en mogen wij jou verwelkomen als donateur.

 

Klik hier voor meer informatie  http://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl/word-donateur

 

Alvast ontzettend bedankt.

 

 

 

 

maandag, 05 december 2016 14:41

Uitnodig Nieuwjaarsduik 2017

Geschreven door

Over een paar dagen is het einde van het jaar al weer voorbij. Met Sinterklaas achter de rug en dan nu met de gezellige feestdagen is het misschien wel weer een goed idee om je nu alvast in te schrijven voor de heerlijk en gezellige NIEUWJAARSDUIK


Met een frisse start begin je het nieuwjaar meteen goed en laat je al het slechte van afgelopen jaar ln de zee achter.

 

 

Kom duiken op 1 januari in Bloemendaal.    

       

                                                                                               Voor meer info klik hier!      

schermafbeelding 2016 12 03 om 13.50.41

 

 

 

 

 

logo sanblas 03 2

 

  We starten om 14:00 uur en verzamelen op het strand voor strandpaviljoen San Blas.

 

 

 

 

Wil je in de wintermaanden aan Bloemendaal aan Zee genieten kijk dan ook eens op het mooie en nieuwe vakantiepark Qurios

quirios

 

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer