Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

maandag, 26 september 2016 13:53

Zondag 25 september

Geschreven door

Hardloop wedstrijd, Brand in een strandpaviljoen, Catamaran zeiler vermist, zeehond gered en de laatste strandfeesten van dit seizoen. Dit alles met een mooi weekend waar we onze handen weer vol aan hadden.  Alles met een goede afloop

 

Hardloopwedstrijd.
We stonden ook dit jaar weer in de duinen om de loop (halve marathon) van de Halve van Haarlem te begeleiden De start was op de Grote Markt in Haarlem. Met een zonovergoten heen weg werd er weer wat zweet uitgewerkt maar na het keerpunt in Zandvoort nam de zon een beetje kracht af en gaf de lopers met wat meer wind en wolken kracht om hun doel de bereiken, en met succes weer op Grote Markt in Haarlem te kunnen finishen


Brand strandpaviljoen.
12:37 : Na een melding om assistentie te verlenen op het strand bleek de brand in de keuken te zijn en gelukkig mee te vallen en werd het door de brandweer afgehandeld.

 

Catamaran zeiler vermist,

15:39 : Er werd groot alarm geslagen na een melding over een overboord geslagen catamaran zeiler. Twee opvarende personen konden de overboord geslagen man niet meer vinden en gingen direct naar de kant om hulp te halen. We zijn direct uitgerukt en ook de ambulance, politie en traumahelikopter waren gealarmeerd. Terwijl we begonnen aan een grote zoekactie zag de overboord geslagen man de helikopter over komen en begreep dat we naar het zoeken waren en is zelf naar het strand gezwommen en door ons zonder problemen gezond op het strand aangetroffen.


Zeehond.
17:15 : Was er een melding aangekomen over een zeehond op het strand. Die deze de laatste jaren veel vaker, maar ook gezond, op het strand liggen Natuurlijk zij we daar ook direct heen gegaan en vonden dit keer een zeer zwakke maar jonge zeehond aan. Deze meegenomen naar onze reddingspost en verzorgd in afwachting van EHBZ Noordwijk die snel was gekomen en het dier heeft opgehaald en overgebracht richting Pieterburen.


Laatste strandfeesten.
S’avonds waren er de laatste afsluiting feesten waar ook dit keer weer duizenden bezoekers waren . De Strandfeesten waren gezellig en zonder grote problemen. We hebben vier personen moeten ophalen die te veel drank en of drugs hadden gebruikt. ( waar er een bij was met een erge agressief trip. Na onderzoek en wat te hebben opgeknapt konden zij later allen weer op eigen gelegenheid naar huis.

Al met al een strandweekend wat ook voor ons een einde heeft gebracht aan een mooi seizoen.

 

 

 

 

 

 

 

Op 11 september 2016 hebben onze cursisten van de Reddingsbrigade Bloemendaal examen gedaan voor strandwacht eigen lijn.(Lifeguard; Guppy,Rookie, Dude) Het was een prachtige zondag. Om 10:00 uur zijn we begonnen met het praktijk gedeelte. Tijdens dit praktijk gedeelte moesten de cursisten laten zien hoe zij de verschillende bevrijdingsgrepen uitvoerde. Ze moesten verschillende reddingsmethoden laten zien en hoe ze "drenkelingen" vervoeren in het water. 

Na het praktijk gedeelte was het tijd voor de theorie. Er werd schriftelijk en mondeling examen afgenomen.
De cursisten die voor Lifeguard - Guppy gingen hadden schriftelijk meerkeuze vragen. De cursisten die voor Rookie gingen hadden schriftelijk open- en meerkeuze vragen en de cursisten die voor Dude gingen hadden schriftelijk open- en meerkeuze vragen en ook mondeling examen.  


Nadat zij het theorie gedeelte hadden gehad moesten de cursisten ook laten zien hoe zij verschillende knopen konden maken.

En toen kwam het spannendste gedeelte: "zijn we geslaagd of niet?". Na enige tijd in spanning gezeten te hebben kwam het verlossende antwoord: "jullie zijn allemaal geslaagd!" 

Voor lifeguard Guppy zijn geslaagd:
Sven, Jerom, Filip, Danieck, Fabiënne en Minke.

Voor Lifeguard Rookie is geslaagd:
Lotte.

Voor Lifeguard Dude zijn geslaagd:
Max, Ernst en Peter.

Update 18-09-2016

En voor lifeguard geslaagd 18-09-2016
Lars en Marieke

 

Wij zijn trots op alle cursisten met het behalen van hun diploma.

 

Namens alle redders, „Hartelijk gefeliciteerd”.

 

 

 

 

 

 

zaterdag, 03 september 2016 18:33

Jaarmarkt Bloemendaal 2016

Geschreven door

Natuurlijk stonden wij ook dit jaar weer met een stand en kraam op de Jaarmarkt van Bloemendaal ter promotie en uitstraling voor de Bloemendaalse burgers, en bezoekers uit omliggende gemeenten.

Onze leden waren al vroeg  aanwezig om de inrichting en uitstraling te verzorgen waardoor onze vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade er weer fantastisch bij stond.


De goedgehumeurde enthousiaste leden onderleiding van Hans van Geijlswijck ( die al vele jaren een vast begrip is geworden op de Bloemendaalse markt) werden dan ook door velen  gecompleteerd met het werk van onze  vrijwillige leden op en aan het " veilige " Bloemendaalse strand.


Met Trots toonde ook wij dit jaar weer onze jetski en de compleet ingerichte calamiteiten unit. Deze unit zetten wij in wanneer zich er een groot calamiteit mocht voordoen om zodoende de hulpverlening nog beter te kunnen verzorgen. De aanhanger is geschonken door het NFI, het interieur door de politie Den Haag, gratis in de kleur oranje gespoten door Breed schilderwerken uit Heerhugowaard en door onze eigen leden geheel opgebouwd en ingericht.

 

Met dit mooie weer kwamen de bezoekers verspreid over de gehele dag en konden wij terugkijken op een mooie, gezellige, en geslaagde dag. 

Wij danken de winkeliersvereniging van Bloemendaal dan ook dit jaar weer voor het beschikbaar stellen voor de kraam en ruimte.

 

 

 

Met dank aan Foto: Cor van Iperen

maandag, 29 augustus 2016 11:41

Trotse leden met Afrojack

Geschreven door

Dat onze vrijwilligers elke zaterdag en zondagavond ook stand-by zijn voor EHBO bij de strandfeesten dat melden wij al vaker . Maar omdat er ook een aantal jonge leden nog regelmatig zaterdag en zondagavond tot laat in de aanwezig waren voor ondersteuning bij de strandfeesten op het Bloemendaalse strand werden deze onverwachts verwelkomd met een bezoek op onze reddingspost door een van de grootste Dj van de wereld „ Afrojack ” ( die al meerder keren onze reddingsbrigade heeft bezocht en onze club dan ook een warm hard toedraagt ). Natuurlijk maakt hij dan ook even een uitzondering om met een paar leden op de foto te gaan.
Dit is ook o.a een van de reden waarom, zij en wij , ook trots zijn op onze reddingsbrigade.

 

 

vrijdag, 26 augustus 2016 11:25

Windmolenparken op zee

Geschreven door

Het kabinet wil twee nieuwe gebieden aanwijzen voor de bouw van windmolenparken op zee. Wat betekent dit voor Bloemendaal? De overheid heeft een website gemaakt waarop het uitzicht vanaf het strand te zien is in de huidige en nieuwe situatie: http://windmolensopzee.noordzeeloket.nl. Meer informatie of reageren op de plannen:  www.windopzee.nl


 

 

thumb schermafbeelding 2016 08 26 om 11.53.04
 http://www.verzetwindmolens.nl/

 

 

 

 

 

 

 

zondag, 14 augustus 2016 09:55

Redders bedanken Redders

Geschreven door

Zondag 14 augustus hebben wij de Redders, die op zaterdag 31 juli, het Chinese meisje ADE BAI van 9 jaar uit Shanghai uit een Mui voor de Bloemendaalse kust hebben gered huldigd en bedankt
De Twee Redders zijn : Verpleegkundige Wouter Verhoef uit Nijkererveen , die verbleef op Camping de Lakens en
                                  De Politieagent Mark Nieuwenhuizen, Politie Kennemerland, Nu als strandteam werkzaam.

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade en de Politie Kennemerland en de burgemeester van Bloemendaal Bernt Schneiders hebben deze HELDENDAAD niet zomaar voorbij laten gaan en hebben dan ook deze Helden  op een speciale bijeenkomst " Hartelijk bedankt "

 

 

 

 

Zie ook http://myalbum.com/album/gIa5db2PMqj5

 

zondag, 14 augustus 2016 14:52

Eindtijden en foto's Zeemijl 2016

Geschreven door

De "Zeemijl" was ook dit jaar weer een groot succes. De foto's en de eindtijden van de 61e editie zijn hier te vinden.

donderdag, 28 juli 2016 12:55

"Flakke " Nieuwe gevaarlijke drugs

Geschreven door

Hoewel badzout de afgelopen jaren veel aandacht kreeg in de media, is er een nieuwe drug die razend populair aan het worden is. Flakka heeft nu al cocaïne ingehaald als de populairste drug in de staat Florida (VS). Omdat dit een synthetische drug is kan het tot op heden nog legaal worden verkocht, waardoor de verkoopprijs veel lager ligt dan de andere traditionelere middelen.

Flakka is de straatnaam voor alphapyrrolidinopentiophenone (alpha-PVP). Volgens het National Institute on Drug Abuse [zeg maar het Amerikaanse Jellinek], wordt het net als andere synthetische drugs voornamelijk in China geproduceerd. Dealers in de VS verkopen het voor bedragen tussen de 3 en de 5 dollar per dosis, en gebruikers kunnen het snuiven, injecteren, vaporiseren of eten.

De impact van flakka op de gebruiker, kan zoals je kunt zien in de clip hieronder, zeer extreem zijn en vooral voor de onervaren gebruikers. De drug wordt omschreven erger te zijn dan heroïne of meth. Er zijn al signalen dat de drug opkomst is in Europa en als Rotterdam de grootste haven zal het niet lang duren tot deze drug ook beschikbaar wordt voor de Nederlanders. Je verandert letterlijk in een zombie. Bekijk de beelden hieronder en voorkom dat ook maar iemand in aanraking met deze drug komt. Het is LEVENSGEVAARLIJK! Deel daarom dit bericht!

 

Alle Reddingsbrigades uit de regio Kennemerland werkten vrijwillige mee aan de veiligheid van eerste Haarlemse Swim To Fight Cancer. Een zwemtocht door de binnenstad van Haarlem. Natuurlijk deden wij ook mee voor de veiligheid van al deze sportieve zwemmers en hadden daar ook drie boten en de Yetski voor ingezet. Ook hadden wij onze Calamiteiten Unit ingezet ongeval dat er meerder calamiteiten mochten voorkomen. Gelukkig was deze inzet niet nodig.
De veiligheid op het water werd gecoördineerd door de Haarlemse Reddingsbrigade.

Voor initiatief nemer Marcel Tabbers (lid is van onze Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade) is deze eerste zwemtocht door de binnenstad „ Swim To Fight Cancer”, waaraan meer dan 270 zwemmers meededen met een opbrengst van 127 duizend euro, een davert succes geworden.

 

 

 

Met dank aan alle foto's die wij kregen van div.  leden oa. Hans van Geijlswijk en het Haarlems Dagblad.

 

zondag, 22 mei 2016 11:36

Ook dit jaar weer met Trots de Blauwe Vlag

Geschreven door

Het Bloemendaalse strand heeft in 2012, 2013, 2014 en 2015 en dit jaar met 2016 wederom de twee Blauwe Vlaggen ontvangen. Door de wethouder van de gemeente Bloemendaal (en onze voorzitter) werden met trots dit jaar ook weer de vlaggen gehesen. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

 

Algemene informatie

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente op dit gebied heeft geleverd.
Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting.
Voor Nederland heeft FEE-N zitting in FEE. De Stichting KMVK voert voor FEE-Nederland de Nederlandse Blauwe Vlag campagne.

 

 

  

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer