Nieuws Archief

Nieuws Archief (149)

zaterdag, 07 november 2015 16:58

Doe Mee, Verlos de Zee Update 04-12-2015

Geschreven door

Doe Mee en Verlos de Zee is een burgerinitiatief om de kust schoon te maken

Op de Nederlandse stranden, ook op het strand van Bloemendaal ligt veel aangespoeld en achtergelaten afval. Voornamelijk ook veel plastic. Op verzoek van Juttersgeluk heeft de gemeente drie jutbakken geplaatst: Bij strandafgang Kop Zeeweg, bij Parnassia en bij Duin en Kruidberg. Mocht u deze afval tegenkomen tijden uw strandwandeling dan wordt u uitgenodigd om dit verzamelen en deponeren in de speciaal daarvoor bestemde juttersbak.
Wij van de Reddingsbrigade werken hier ook graag aan mee en zullen in samenwerking met de deelnemers van Juttergeluk deze bakken legen.
In het zorgatelier in Overveen.wordt zoveel mogelijk materiaal hergebruikt en verwerkt tot nieuwe producten.
Hoe meer mensen er mee doen hoe schoner ook het Bloemendaalse strand

 

 

img 1046                 

 

 Update  04-12-2015

 

 

  Trots op Bloemendaal”

 

 

 

 

zondag, 04 oktober 2015 19:30

Zoekactie in Zandvoort naar........

Geschreven door

Melding 16:30; van een zoekactie in Zandvoort n.a.v. telefoontjes over een mogelijke zwemmer in de problemen. Twee onafhankelijke meldingen: 1 van iemand die een arm had zien zwaaien en een tweede van iemand in een wetsuit zo'n 500 meter uit de kant. Gezien de aard van de meldingen is direct opgeschaald waarbij ook onze ondersteuning is gevraagd.
In totaal is er met 6 reddingbrigade boten, 4 waterscooters en de KNRM Annie Poulisse op het water gezocht terwijl op de kant de ZVT 130, BLD 210 + Calamiteiten aanhanger, BLD 220, BLD 250, ZVT 330 en KHV van Zandvoort bezig, daarnaast zochten eenheden van politie op de kant en stonden ambu en trauma heli stand-bye.

Meerdere keren trokken de boten in een linie van noord naar zuid en weer terug. De traumahelikopter vloog boven de zee om van bovenaf mee te zoeken. De strandpolitie meldt ongeveer anderhalf uur na de start van de zoekactie dat het vermoedelijk om een zeehond gaat. De melders hebben waarschijnlijk de kop van het beestje aangezien voor het hoofd van een persoon. Half augustus gebeurde precies hetzelfde voor wat uiteindelijk een zeehond bleek te zijn.

Na ongeveer anderhalf uur zoeken is in overleg met het Kustwachtcentrum besloten de actie te staken.

Er is niemand als vermist gemeld en in het zoekgebied is een aantal keer een zeehond gespot door de zoekende eenheden.
Alle eenheden zijn rond 18.00 retour eigen post/gebied gegaan.

 

zaterdag, 03 oktober 2015 14:21

Bommen opgeblazen

Geschreven door

Op het strand ter hoogte van Duin en Kruidberg zijn donderdagochtend twee 1000-ponders uit de Tweede Wereldoorlog  tot ontploffing gebracht. Zoals op de video te zien is ging dit gepaard met een harde knal en ging het zand metershoog de lucht in. De bommen waren gevonden bij Badhoevedorp tijdens werkzaamheden aan de omlegging van de A9 rond Badhoevedorp

 

 

 

 

 

 

      

 ©: video Jeroen poppe                                                                                                       Video in Slow-Motion 

 

 

 

 

 

 

maandag, 28 september 2015 17:03

Strand(feesten) seizoen afgesloten

Geschreven door

Het weekend van 26/27 september hebben wij de laatste dienst van ons strand(feesten)seizoen afgesloten. Dit was een weekend waarbij we als EHBO en verkeersregelaars assisteerden bij de hardloopwedstrijd de Halve van Haarlem ( v/h Tros loop/ Zilverenkruis Achmea loop).Ook zijn we twee keer ter assistentie geroepen; zaterdagavond ter assistentie voor een kindje  van 1 jaar met waarschijnlijk koorts stuipen in afwachting van de ambulance en zondagmiddag toen er een jongen onwel was geraakt in een lijnbus op de zeeweg. Ook hier assistentie verleend in afwachting van de ambulance welke de jongen heeft overgebracht naar het ziekenhuis

Verder hierbij weer een aantal hulpverleningen van de afgelopen weken bijgevoegd.

hulpverlening verslag afb                hulpverlening verslag afb               hulpverlening verslag afb
Inzetverslag 11-12 sept.        Inzetverslag 19-20 sept           Inzetverslag 25-26 sept.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Michiel de Ruyter Prijs is dit jaar toegekend aan Reddingsbrigade Nederland. De prijs is dit jaar voor het eerst aan een persoon en een vereniging toegekend. Tijdens de wereldpremière van de Amsterdam Fashion Fair is de Michiel de Ruyter Prijs 2015 uitgereikt aan directeur Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland. Reddingsbrigade Nederland spant zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in Nederland en dat dwingt volgens de jury respect af.

De Reddingsbrigade kwam dit jaar al ruim 8500 keer in actie waarbij 282 mensen uit een levensbedreigende situatie werden gered. 


Van Mourik ontving de onderscheiding uit handen van Ronnie Tober van de Ronnie Tober Foundation. Tober kreeg voor zijn stichting in 2012 de eerste Michiel de Ruyter Prijs. In 2013 werd de onderscheiding toegekend aan politica Marianne Thieme en vorig jaar kreeg majoor Marco Kroon, drager van de Militaire Willems-Orde, de prijs.

 

Directeur Raymond van Mourik droeg de prijs bij de ontvangst op aan alle leden en vrijwilligers van Reddingsbrigade Nederland. ‘Zij zorgen ervoor dat Nederland zo veilig mogelijk van het water kan genieten.’

Ook wij zijn trots hiertoe te mogen behoren en feliciteren Raymond van Mourik en natuurlijk alle overige vrijwilligers dan ook van harte met deze mooie prijs

 

 

zondag, 20 september 2015 17:23

Opvarende catamaran overboord geslagen.

Geschreven door

Voor Zandvoort is zondagmiddag een opvarende van een catamaran overboord geslagen. Wij werden door reddingsbrigade Zandvoort ter assistentie opgeroepen.

Omdat we ook twee boten op dat moment op het water hadden zijn we direct in actie gekomen. Gezien de melding zijn we ook met onze (nieuwe) calamiteiten aanhanger ter plaatse gegaan. Als snel bleek dat er ook een trauma helikopter ingezet was en daardoor hadden we ook alle benodigde en overige hulpmiddelen ter plaatse.

Het slachtoffer is na een zoekactie uit het water gehaald en werd op het strand gereanimeerd.

Bij de zoekactie waren naast reddingsbrigade Zandvoort ook de KNRM, Reddingsbrigade IJmuiden,Politie en de kustwacht ingezet. 
Na een langdurige reanimatie is het slachtoffer, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis . 

Helaas is de man alsnog overleden 

 

 

Video: Michel van Bergen

 

 

 

 

zaterdag, 12 september 2015 12:12

Stijn Harder "Koning van de Jeugd"

Geschreven door

We schreven al eerder dat we „Trots” zijn op een van onze Jeugdleden  „Stijn Harder „  Vrijdag 11 september was dan zijn grote dag en mocht hij als Koning van de Jeugd op Kleine Prinsjesdag zijn zelf geschreven troonrede houden.

De 15-jarige Stijn Harder mocht dan niet op de troon zitten, toch voelde het behoorlijk plechtig toen hij gisteren zijn troonrede voorlas in de Ridderzaal.

Unicef riep ons lid uit Bloemendaal uit tot Koning van de Jeugd.

 

Lees hier zijn troon rede:

 

en of volg hem op de faceboekpagina  Koning van de Jeugd 2015 Stijn Harder

 

 

 

zondag, 06 september 2015 10:32

Jaarmarkt van Bloemendaal

Geschreven door

Traditioneel stonden wij ook dit jaar weer met een stand en kraam op de Jaarmarkt van Bloemendaal ter promotie en uitstraling voor de Bloemendaalse burgers, en bezoekers uit omliggende gemeenten.

Met Trots toonde wij dit jaar onze nieuwe ingerichte calamiteiten unit, deze unit gaan wij inzetten wanneer zich een groot calamiteit mocht voordoen om zodoende de hulpverlening nog beter te kunnen verzorgen.
De aanhanger is geschonken door het NFI, het interieur door de politie Den Haag, gratis in de kleur oranje gespoten door Breed schilderwerken uit Heerhugowaard en door onze eigen leden geheel opgebouwden ingericht.

Vanwege het wisselvallige weer kwamen de bezoekers verspreid over de hele dag en konden wij terugkijken op een mooie, gezellige, en geslaagde dag. 


Wij danken de winkeliersvereniging van Bloemendaal voor het beschikbaar stellen voor de kraam en ruimte.
 

 

dinsdag, 01 september 2015 12:33

Strand en Lifeguard examens . ## Update 13-09-2015 ##

Geschreven door

Op zondag 30 augustus gingen drie van onze jeugdleden naar Reddingsbrigade Wijk aan Zee om daar strandexcamens te doen van onze eigen lijn opleiding.

Lotte ging voor diploma Guppy, Max voor Rookie en Sebas voor diploma Dude. Deze waren klaar gestoomd door onze instructeurs Natasha en Freya .

Met grote „Trots” kunnen wij zeggen dat zij ook alle drie geslaagd zijn.

 

Namens alle redders feliciteren wij dan ook Lotte ,Sebas en Max en natuurlijk Natasha en Freya met het behaalde resultaat.
Ook de geslaagde leden van Reddinsgbrigade Wijk aan Zee van harte gefeliciteerd.

 

# Update 7 september 2015 #

Ook dit weekend zijn weer vijf van onze leden:  Lars, Daniël, Mark, Kimberley en Jullius geslaagd voor hun liveguard diploma 

Ook zij natuurlijk namens alle redders van"Harte Gefeliciteerd" met dit mooie resultaat 

 

## Update 13 september##

We hebben er ook weer een Bondschipper bij.

Zondag 13 septemnber is Remco geslaagd voor diploma Boindschipper

Ook wij feliciteren Remco van harte met dit behaalde resultaat 

 

 

dinsdag, 01 september 2015 11:23

Groepsfoto 2015

Geschreven door

Francis de Bruin heeft een aantal foto’s genomen op de dag dat we de jaarlijkse zwem-prestatietocht' De Zeemijl van Bloemendaal' hielden. We hebben toe met (bijna) alle aanwezigen leden, die op die dag mee hielpen, een groepsfoto gemaakt in onze nieuwe kleding en in de gesponsorde truien van radio 538. 

 

 

( www.francisdebruijnfotografie.nl)

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer