vrijdag, 30 januari 2015 10:23

Parkeerinformatie P1 en P2 (Bloemendaal aan Zee)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

In de eerste week van februari 2015 zijn de 10 parkeerautomaten bij het Bloemendaalse strand vervangen door 8 nieuwe exemplaren.

Betalen gaat dan met pinpas of een parkeerapp (belparkeren) en niet meer met muntgeld of chipknip.
De reden voor het vervangen van de automaten zijn:de afgeholpen jaren zijn de automaten een aantal keren vernield en /of overvallen;
uit onderzoek blijkt dat automaten met pin meer worden gebruikt dan muntautomaten;vanaf 1 januari is betalen met chipknip ook niet meer mogelijk, dus aanpassing van de automaten is noodzakelijk.In de loop van 2015 worden de automaten geschikt gemaakt voor contactloos betalen. Mensen kunnen dan betalen door de pinpas kort tegen de automaat aan te houden. Hiermee kunnen bedragen tot € 25,00 zonder pincode worden betaald.Er staan nu 10 automaten bij het strand. Dit worden er 8. Per parkeerterrein verdwijnt de automaat die het minst gebruikt wordt. Bij P1 is dit de automaat die het dichts bij de ingang van het parkeerterrein staat. Bij P2 is dit de automaat aan de duinzijde.

 fc-8019 dsc0169 dsc0176

 

 

 

 

 

 Bron Gemeente Bloemendaal

Parkeergeld betalen met pinpas en app

woensdag 25 februari 2015

Vanaf 24 februari 2015 is betalen voor parkeren in Bloemendaal aan Zee en in de winkelstraat van Bloemendaal-dorp alleen nog mogelijk met pin of via een parkeerapp (belparkeren). De huidige parkeerautomaten, waarbij met muntgeld en chipknip kan worden betaald, zijn vervangen door nieuwe exemplaren. In de loop van het jaar wordt ook contactloos betalen mogelijk.

Aanpassing van de automaten is noodzakelijk, omdat sinds 1 januari 2015 betalen met chipknip niet meer mogelijk is. Ook zijn de afgelopen jaren meerdere automaten vernield of overvallen. 

Parkeerapp

Wethouder Jur Botter over de introductie van de nieuwe parkeerautomaten. "We hebben in onze gemeente weinig plekken met betaald parkeren. Op de plekken waar dit wel het geval is, moet je snel en eenvoudig kunnen betalen. In het verleden waren de parkeerautomaten regelmatig defect. De nieuwe automaten zijn minder storingsgevoelig. Je kunt nu betalen met pin en app. Zelf maak ik altijd gebruik van een parkeerapp. Je hoeft dan nooit naar de automaat te lopen en betaalt alleen voor de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd hebt.” 

Contactloos betalen

In de loop van het jaar worden de nieuwe automaten tevens geschikt gemaakt voor contactloos betalen. Hiermee kunnen bedragen tot € 25,- zonder pincode worden betaald. Botter: “Met dit zogenaamde swipen houd je je pinpas kort voor de automaat om te betalen. In het begin zal iedereen natuurlijk even moeten wennen, maar uiteindelijk wordt het alleen maar makkelijker.”

 

 

Lees 20591 keer Laatst aangepast op zondag, 10 mei 2015 12:52

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer