zondag, 26 juli 2015 10:43

Zomerstorm

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De zomerstorm  van zaterdag 25 juli veranderde het Bloemendaalse strand in een spookstrand. Met windkracht 12 en meer ( onze windmeter gaat niet hoger) was het ook een zeer zware storm aan de kust.

De wind draaide van zuid west naar noord west waardoor het nadat het hoogwater was geworden, het water nog lange tijd hoog bleef. Een naakte zwemmer had niet in de gaten dat zijn kleren die op het strand lagen ook weg spoelde . Wij zagen dit gebeuren en hebben wij zijn kleding etc. nog net op tijd kunnen redden al dreef alles al wel in zee . Ook hebben we een man wakker moeten maken die nog zijn roes aan het uitslapen was tegen de opgeslagen strand stoelen terwijl hij al tegen onderkoeling aan was . Maar de ingenomen hoeveelheid drank hield hem van binnen warm. Het zand stormde over het strand en voor het eerst hadden alle strandhuisjes ineens dezelfde de kleur . Ook ging er een aantal strandhuisjes tegen de vlakte of waaide de daken er af. Met zandzakken werd er geprobeerd de daken tegen de storm te beschermen .
Ook waren de toegangswegen naar Bloemendaal en Zandvoort lange tijd afgesloten door omgevallen bomen. Ook op de campings waren veel problemen met tenten en voortenten van de caravans die stuk of weg waaide en hierdoor ontstonden er een aantal EHBO ongevallen welke door ons konden worden behandeld. Wel werden twee personen doorgestuurd naar het ziekenhuis voor verder controle.

 

 

Lees 7244 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 augustus 2015 11:19

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer