maandag, 26 september 2016 13:53

Zondag 25 september

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hardloop wedstrijd, Brand in een strandpaviljoen, Catamaran zeiler vermist, zeehond gered en de laatste strandfeesten van dit seizoen. Dit alles met een mooi weekend waar we onze handen weer vol aan hadden.  Alles met een goede afloop

 

Hardloopwedstrijd.
We stonden ook dit jaar weer in de duinen om de loop (halve marathon) van de Halve van Haarlem te begeleiden De start was op de Grote Markt in Haarlem. Met een zonovergoten heen weg werd er weer wat zweet uitgewerkt maar na het keerpunt in Zandvoort nam de zon een beetje kracht af en gaf de lopers met wat meer wind en wolken kracht om hun doel de bereiken, en met succes weer op Grote Markt in Haarlem te kunnen finishen


Brand strandpaviljoen.
12:37 : Na een melding om assistentie te verlenen op het strand bleek de brand in de keuken te zijn en gelukkig mee te vallen en werd het door de brandweer afgehandeld.

 

Catamaran zeiler vermist,

15:39 : Er werd groot alarm geslagen na een melding over een overboord geslagen catamaran zeiler. Twee opvarende personen konden de overboord geslagen man niet meer vinden en gingen direct naar de kant om hulp te halen. We zijn direct uitgerukt en ook de ambulance, politie en traumahelikopter waren gealarmeerd. Terwijl we begonnen aan een grote zoekactie zag de overboord geslagen man de helikopter over komen en begreep dat we naar het zoeken waren en is zelf naar het strand gezwommen en door ons zonder problemen gezond op het strand aangetroffen.


Zeehond.
17:15 : Was er een melding aangekomen over een zeehond op het strand. Die deze de laatste jaren veel vaker, maar ook gezond, op het strand liggen Natuurlijk zij we daar ook direct heen gegaan en vonden dit keer een zeer zwakke maar jonge zeehond aan. Deze meegenomen naar onze reddingspost en verzorgd in afwachting van EHBZ Noordwijk die snel was gekomen en het dier heeft opgehaald en overgebracht richting Pieterburen.


Laatste strandfeesten.
S’avonds waren er de laatste afsluiting feesten waar ook dit keer weer duizenden bezoekers waren . De Strandfeesten waren gezellig en zonder grote problemen. We hebben vier personen moeten ophalen die te veel drank en of drugs hadden gebruikt. ( waar er een bij was met een erge agressief trip. Na onderzoek en wat te hebben opgeknapt konden zij later allen weer op eigen gelegenheid naar huis.

Al met al een strandweekend wat ook voor ons een einde heeft gebracht aan een mooi seizoen.

 

 

 

 

 

 

 

Lees 5791 keer Laatst aangepast op woensdag, 19 oktober 2016 13:42

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer