vrijdag, 10 februari 2017 09:47

Bram Dijkshoorn

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Donderdag 09 februari: Is in de nacht  Bram Dijkshoorn, van zeilschool MIFUNE, overleden.

Bram kwam in 1972 op het Bloemendaalse strand met zijn zeilschool en zorgde in 1977 en 1978 voor een grote zeilwedstrijd “Rondje Rem” een tocht van Parnassia  om het Rem eiland “voormalig tv station, (nu de tros) en terug een klein 100 kilometer, groots opgezet met ondersteuning van onze Bloemendaalse Reddingsbrigade en Het Pall Mall surf to sailing team. Na ronde om Texel de grootse zee wedstrijd. Na een aantal jaren heeft de zeilvereniging in Zandvoort het overgenomen.

Bram was ook heel actief met de nazorg van dieren, waarvoor hij jarenlang een Dierencrematorium in Uden heeft gehad. Bram was in zijn jonge jaren een goede judoka, en trainde met Anton Geesink en Willem Ruska en was een van de eerste judo leraren op het CIOS in Overveen, ook gaf hij les aan de politieschool, ook  had hij een team mensen die vechtsporten  gaven in diverse sporthallen onder de naam Mifune.

Bram was een Kleurrijk figuur , als hij ging vertellen ( duurde wel altijd even) kreeg je altijd prachtige verhalen, hij had ook een bijzondere gave, zonder dat je er zelf erg in had, wist hij je wel weer voor een klusje te strikken.

Een Bijzonder Lieve Man, altijd Gastvrij en vaste klant om in de zomer even bij de post langs te komen , voor een bakje koffie en een verhaaltje, ( de koekjes nam hij altijd zelf mee)

Het wordt langzamerhand stil op het strand van Bloemendaal  Eerst Gerard en nu Bram, twee mensen waar iedereen wel een beetje van gehouden heeft, we gaan ze missen , het waren prachtige mensen.!!!!!!

Bram is 81 jaar oud geworden 

 

Om met Ome Joop zijn woorden te eindigen:

 

Ik zou zeggen Bram  

 

Nog een goede wacht!!!!!

 

 

Lees 5705 keer Laatst aangepast op maandag, 27 maart 2017 18:28

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer