donderdag, 25 april 2019 10:31

Drukke paasdagen met diverse hulpverleningen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Met de mooie paasdagen stonden wij  natuurlijk ook weer stand-by op onze reddingspost. Ondanks dat onze reddingspost officieel geopend is vanaf moederdag tot en met eind september zijn we dagelijks 365 dagen 24/7 stand-by.

Ook in de afgelopen wintermaanden zijn we regelmatig uitgerukt voor diversen hulpverleningen .

 

En met deze afgelopen mooie  dagen  waren wij  natuurlijk op onze reddingspost aanwezig.

  

 

Afgelopen dagen oa. voor

 

Vrijdagavond 19 april, 22.13: kwam er een melding om te helpen zoeken naar een vermiste ( verwarde) dame op de tweede dwarsweg in Santpoort ( in de duinen)

Samen met politie , ambulance en helikopter en Reddingsbrigade IJmuiden  gezocht naar een dame. De  dame is gevonden en is door het ambulancepersoneel meegnomen i.vm haar verwondingen

Zaterdag  20 april  Zijn we uit gevaren voor een  Duitse kiter ter hoogte van strandpaviljoen Mifune die door de aflandige wind niet meer naar de kant kon komen.

 

Hierna op verzoek van een moeder haar dochters terug gehaald, die ook op zee en op dezelfde hoogte op een SUP board dreven en niet tegen de stroming in konden peddelen.

 

Ook op deze zaterdag enkele kleine EHBO behandelingen verzorgt

  

Zondag 1e Paasdag aan het eind van de middag melding van een strandpaviljoen  waar een vrouw niet lekker ( Warmte bevanging) was geworden . Hier zijn we ook direct ter plaatse gegaan en hebben de vrouw meegenomen en op onze reddingspost  behandeld

Ook zondag 1e paasdag weer 10 kleine EHBO behandelingen verzorgt

 

Zondag 2e paasdag

11.00 : Waren we aanwezig bij de jaarlijkse Lionsloop in Bloemendaal en Overveen waar we met 25 man en vrouwen hebben geholpen met de  loop te begeleiden en stonden we stand-by voor eventuele  EHBO gevallen.

 

13.37:  Kregen we  een melding  voor iemand met hartklachten bij restaurant Parnassia  Ook hier zijn we met (BLD220) spoed ter plaatse gegaan.  Bij aankomst  troffen we een persoon bij bewustzijn aan en hebben hem zijn verhaal laten vertellen Ondertussen was de ambulance ter plaatse gekomen en hebben we hem overgedragen aan het ambulance personeel.

  

14.00 : Persoon met verwonding in voet van strand gehaald en behandeld

 

 Om 15.00 :  Met grote spoed naar een ernstig ongeluk bij afslag Parnassia weg waar een 67 jarige vrouw met haar bromfiets was aangereden door auto.

Direct eerste hulp verleend en hand en spandiensten . Er werden diverse hulpdiensten ingezet, incl. traumahelikopter.

Het was een verschrikkelijk tragisch incident met een slechte afloop.

De  familie leden zijn naar onze reddingspost gebracht voor opvang

 

Ondanks vervelende afloop , een prima inzet van onze mensen

 

 

De samenwerking was enorm en liep als een geoliede machine.

Genoemde partijen;

-       Reddingsbrigade Bloemendaal

-       Handhaving Zandvoort

-       Handhaving Bloemendaal

-       Medewerkers camping De Lakens

-       Politie

-       Brandweer

-       Ambulancedienst

-       Arts in vrije tijd

-       Buitenlandse Trauma arts in vrije tijd

-       Rijkswaterstaat

_      (deskundig) publiek 

Allerlei partijen hebben ook  hun verantwoordelijk gepakt.

Het mag duidelijk zijn dat het geen prettig gezicht was ter plaatse en dat men toch snel en adequaat gehandeld heeft.

 

De burgemeester Elbert Roest die ook puur toevallig  ter plekke arriveerde  nadat het ongeval had plaatsgevonden en met eigen ogen heeft kunnen waarnemen wat er gebeurde, heeft zijn  grote waardering uitgesproken  over de gecoördineerde wijze waarop hulpverleners, burgers en professionals, de hulpverlening in gang zetten. Ondanks de ernst van de situatie, de chaotische verkeerssituatie die ontstond en het groot aantal kijkers werd over de brede linie de rust bewaard en zeer adequaat opgetreden. 

Taken en rollen werden in goed overleg verdeeld en uitgevoerd waarbij er een bewonderenswaardige samenwerking plaatshad tussen vakmensen en (deskundig) publiek.

 

Het is diep verdrietig voor het slachtoffer en de familie, dat de hulp niet heeft mogen baten.

Helaas, het slachtoffer was niet te redden.

 

 

Lees 1541 keer Laatst aangepast op maandag, 17 juni 2019 12:17

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer