zondag, 12 augustus 2018 15:52

Eindtijden Zeemijl 2018

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op zondag 12 augustus was het ondanks het lekkere weer van 25 graden met een zeewatertemperatuur van 23,6 graden het alsnog voor vele een zware tocht .

 

Met de start heerste de ebstroom waardoor er met de stroom mee gezwommen kon worden. Maar al gauw bleek dat de Windkracht ging overheersen en de golven sterker werden. De golven sloegen tegen het gezichtvan de zwemmers en het maakte het zwemmen erg lastig. Dat bleek ook voor de eerste wedstrijdzwemmer Lars Bottelier die dit keer voor de vijfde keer mee deed en er nu 28 minuten over had gedaan Veel langer dan anders. Veel zwemmers kwamen dan ook binnen met het zelfde verhaal "met grote golven zie je ook niet veel " het oriënteren was dan ook een stuk lastiger

 

Er werd door ons ook veel zwemmers uit het water gehaald die vermoeid waren en soms met kramp en het erg koud hadden gekregen Zij zijn door de boten en jetski’s naar de kant gebracht Een aantal werden direct naar de Reddingspost gereden om daar snel weer wat op te warmen. Maar bij de uitvallers waren ook doorzetters, en die bereikten dan ook lopend op eigen kracht de Finish.

 

Ook dit jaar kunnen we weer met trots terug kijken op en geslaagde zeemijl.

Met dank ook weer aan de Zandvoortse Reddingsbrigade voor hun fijne ondersteuning.

 

Onze huisfotograven Onno Berkhoff en Bjorn Verzijlbergh hebben er dan ook weer een leuke foto sessie van gemaakt

Foto's van Bjorn Verzijlbergh   : http://bit.ly/2MqNafo

 

 

 

 

Uitslagen  

U kunt hier de tijden van de 63 editie van "De Zeemijl" bekijken

Uitslagen Zeemijl Wedstrijd 2018

Uitslagen Zeemijl Wedstrijd & Prestatie 2018

 

 

 

 

  Lees 4854 keer Laatst aangepast op woensdag, 05 september 2018 11:12

  Over Ons

  De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

  .....

  leesmeerpijl Lees meer

  Website

  Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

  .....

  leesmeerpijl Lees meer