vrijdag, 08 september 2017 18:45

Elbert Roest geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op woensdag 6 september heeft locoburgemeester Nico Heijink de ambtsketen overgedragen aan Elbert Roest. Roest was 15 jaar burgemeester in Laren en is enthousiast over Bloemendaal. De komende 100 dagen staan in het teken van kennismaking met de inwoners. Zo gaat hij langs bij Hockeyclub Bloemendaal, de bewoners van De Voghelsanck en bezoekt hij de reddingsbrigade en ondernemers op het strand. Op 4, 6, 11 en 13 december zijn er gesprekstafels waarbij inwoners de burgemeester kunnen ontmoeten.

 

Gekomen om te blijven
“Je zal maar een man van de zee zijn, liefhebber van oud-Hollandse landschappen, houden van natuur, van geschiedenis en van cultureel erfgoed. Én je zal maar een democraat in hart en nieren zijn, die trots is op onze Nederlandse traditie van -door de bank genomen- betrouwbaar en onkreukbaar lokaal openbaar bestuur. Dan wil je naar Bloemendaal want daar kun je genieten én daar is werk aan de winkel. Hier staat daarom een zeer gemotiveerd man, die komt met volle overtuiging. Die komt om te blijven, die komt om te bouwen en die van plan is om zich veel te laten zien in de kernen.” Een passage uit de toespraak van Elbert Roest, vlak na zijn beëdiging.

 

Onafhankelijk en boven de partijen
De burgemeester neemt voorlopig de portefeuilles op zich die bij het ambt horen: Openbare orde en veiligheid, Handhaving en bijvoorbeeld het naturaliseren van nieuwe Nederlanders. Natuurlijk is hij ook voorzitter tijdens de raadsvergaderingen. “U mag verwachten dat ik onafhankelijk en boven de partijen zal acteren. De politiek is van de raad en de wethouders, ik ben als democraat van de zorgvuldigheid en zuiverheid van het proces, van de transparantie en van het democratisch gehalte.”

 

Column

Roest zal zich voorlopig onthouden van oordelen: “In ieder geval zal ik de eerste honderd dagen mijn mond houden en eerst maar eens goed luisteren wat er leeft.” De burgemeester zal regelmatig verslag doen van zijn belevenissen met een eigen column.

 

Bron: Gemeente Bloemendaal  

 

Namens alle redders wensen onze nieuwe burgemeester van harte welkom en wensen hem veel succes  

 

"Op een fantastische samenwerking "

 

 

 

 

 

Lees 4895 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 november 2017 13:12

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer