donderdag, 02 januari 2020 17:00

Geslaagde Nieuwjaarsduik 2020

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
De enige echte ijsmeester Ok van Batenburg De enige echte ijsmeester Ok van Batenburg

Met redelijk rustig weertje (het was gelukkig ook droog) met een gevoel temp 4 graden en een zeewater temperatuur van 8,7  graden was er weer een grote opkomst ( ruim 1500) van jong en oud, uit heel Nederland en Buitenland, die naar het Bloemendaalse strand waren gekomen voor een Frisse start - Nieuwjaarsduik 2020 . Na een opwarming ronde van 15 minuten viel op 14:00 het start schot en rende ze allemaal met goede moet de Noordzee in voor een frisse duik.  Met de traditionele Unox mutsen op, was het wederom een fantastische happening.

 

 

We werden geweldig verrast door de enige echte originele Ijsmeester Ok van Batenburg (89) die ook al jaren lang erelid is van onze Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade. Na een ernstige ziekte had hij toch speciaal voor ons zijn krachten gebundeld om samen met zijn fantastische partner de Nieuwjaarsduik te starten.

 

"Ok"    namens allen  "Geweldig Bedankt "

 

Doordat er heel veel drukte was op de zeeweg richting Bloemendaal en Zandvoort kwamen tientallen personen wat te laat maar deze zijn alsnog gelijk met onze eigen leden nadat de meesten weer veilig en droog op het strand stonden ook de zee in gedoken.  

 


Er waren net als andere jaren weer de Traditionele bekende Unox mutsen en de heerlijke erwten soep gesponsord door Unox .

Deze soep werd opgewarmd met medewerking van strandpaviljoen  „San Blas” welke het hele jaar door geopend is .

Deze Nieuwjaarsduik 2020  werd ook dit jaar weer geheel vrijwillig georganiseerd en bewaakt door een groot aantal van onze actieve leden


We danken Unox en San Blas voor hun geweldige medewerking en ook de velen duikers met familie die de vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade een warm hart toedragen door een gift in onze collecte bus te deponeren   Namens alle redders " Hartelijk dank”


                                                                                        „Uw Steun is onze Kracht „

 

Onze huis fotograaf Onno Berkhoff was natuurlijk weer aanwezig om een mooie serie foto’s te maken.

Natuurlijk heb jij ook meegedaan en sta je vast wel op een van deze foto's

Deze foto's zijn te vinden op onderstaande link

 

 aanwijshand 

https://myalbum.com/album/dnFRdjTmzP9F

 

Mochten er foto’s van jouw op staan die je om welke reden (i.v.m de privacy -wetgeving ) dan ook niet wil dat deze er opstaan mail dit dan met foto gegevens en foto nummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat deze direct ook weer worden verwijderd.

Zie ook een leuke video in het Haarlems Dagblad 

 https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20200101_23031416/nieuwjaarsduik-bloemendaal-leuker-dan-op-de-bank-skispringen-kijken-video

 

https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20200101_23633216/duikmeester-ok-geeft-startsein-voor-zijn-nieuwjaarsduik-bij-bloemendaal-video

 

En in de Telgraaf ;  https://www.telegraaf.nl/video/859516481/gillende-nieuwjaarsduikers-bestormen-koude-zee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees 716 keer Laatst aangepast op zondag, 09 februari 2020 11:17

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer