Print deze pagina
zondag, 15 januari 2017 12:35

Update 15-01-2017 : Grote zeehond Nr 57) regelmatig op het strand

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 UPDATE 15 januari 2017

De oude Zeehond met het rug nummer 57, die je wanneer je regelmatig op het strand van Zandvoort en `Bloemendaal bent geweest, zal je ook wel hebben gezien dat dit een dier nodig eens met rust moest worden gelaten (en te kunnen genieten van zijn pensioen ????) .
Omdat dit dier nooit met rust werd gelaten en er altijd (dagelijks) regelmatig meldingen kwamen is er besloten om hem toch maar op te halen en over te plaatsen naar een rustig wad  (Ameland) zodat hij daar nog jaren onbezorgd kan genieten van zijn oude dag

 

De melding kwam vandaag weer via de politie en onze hulpverleners zijn in overleg geweest en met samenwerking van EHBZ en is deze oude zeehond dit keer opgehaald.  Er is daarom ook haast gemaakt ivm met de stress die ieder keer over het dier heen komt.
Hij wordt eerst onderzocht en hierna is er besloten om het dier weer vrij te laten daar waar hij weinig of geen contact meer heeft met strandbezoekers.

 

Het is triest dat dit moest gebeuren maar is wel in het belang van deze prachtige zeehond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-07-2016
We worden overspoeld met bezorgde telefoontjes die op het strand een grote zeehond zien liggen. Deze zeehond heeft een rug nummer 57 en blijft soms roerloos op het strand liggen en vaak met zijn ogen dicht. Deze zeehond wordt met regelmaat gezien in Zandvoort , Bloemendaal en Ijmuiden. ( maar ook in Den Haag  en tot en met  Den Helder) Het oude dier is al aardig op leeftijd maar is kern gezond. Zwemt zo rond de 50 km per dag dus rust ook graag even uit.  Het advies is dan ook laat hem met rust, laat  liggen en kom niet te dicht bij en houd uw hond op afstand.  Zijn getatoeĆ«erde rug nummer 57 is waarschijnlijk afkomstig van Frankrijk of Engeland. De zeehonden die hier in Nederland worden geholpen worden niet getatoeĆ«erd maar hier voor gebruikt men bij het EHBZ een zwarte, blauwe of oranje streep om zodoende de geholpen dieren te kunnen opserveren en te volgen 

 

zie ook : http://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl/zeehonden

 

 

 

 

 

 

 

Lees 10853 keer Laatst aangepast op zaterdag, 25 februari 2017 19:06
Fred Cloeck

Nieuwste van Fred Cloeck