woensdag, 15 november 2017 16:00

Jutbakken op Bloemendaalse strand

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Foto/Bron: HD Foto/Bron: HD

Op verzoek van stichting Juttersgeluk heeft de gemeente Bloemendaal vijf jutbakken op het strand gezet. Op de bakken is de oproep ‘Doe mee, verlos de zee’ gespijkerd. Hiermee worden strandbezoekers aangespoord afval van het strand in de bak te deponeren. Juttersgeluk recyclet dit afval. Het burgerinitiatief is overgewaaid vanuit Zeeland. Een paar jaar geleden verzamelde Matthijs Lievaart op de stranden van Goeree-Overflakkee een berg afval. Hij plaatste er een bordje van juthout bij met de tekst ’Doe mee, verlos de zee!’ Toen hij twee weken later terugkwam was de berg tot zijn verbazing enorm gegroeid. Wandelaars hadden massaal gehoor gegeven aan zijn oproep.

 

De bakken zijn geplaatst bij de strandafgang bij de Kop van de Zeeweg, bij afslag De Lakens, Parnassia, Kattendel en bij Duin & Kruidberg. 

 

Samen met onze reddingsbrigade gaan de deelnemers en vrijwilligers van Juttersgeluk de jutbakken legen.

Van het bij elkaar geraapte mariaal maakt de Stichting Juttersgeluk nieuwe producten.

Ze zijn onder meer te koop bij Bezoekerscentrum Kennemerduinen en online via shop.juttersgeluk.nl.

 

 

Lees ook in nieuws archief :  Doe mee, Verlos de Zee

 

 

Lees 4400 keer Laatst aangepast op maandag, 19 maart 2018 20:10

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer