dinsdag, 06 juni 2017 18:18

Kitesurfers, harde wind en zware zee geeft redders handen vol met werk

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Dinsdag 06-juni:  Kitesurfers met zware zee ( windkracht 8 á 9 ) geven redders hadden vol met werk. Omdat een van onze redders op de reddingspost aanwezig was kon onze hulpverlener regelmaat door meldingen het strand om te zoeken naar vermiste kitesurfer en of kitesurfer in moeilijkheden.

 

16:50 Na dat hij vanmiddag meerdere malen (3 x) was uitgerukt met onze strandambulance BLD 220 kregen we allemaal een pieper alarm waar bij ook de Vrijwillige Zandvoort Reddingsbrigade en de KNRM werden gewaarschuwd. Ook nu bleek het weer een Kitesurfer die door de storm, stroom en wind richting Ijmuiden werd geblazen. Met spoed kwamen onze redders direct van huis en of van het werk naar onze reddingspost. Maar ook deze Kitesurfer liep al weer op het strand ter hoogte van parnassia.  Gelukkig in goede gezondheid want het is bijna onverantwoord om ( alleen?) met deze storm en zware golven de zee op te gaan.

Mede omdat het ook (te) zwaar is om met de boten op zee te gaan,  kunnen hun en onze veiligheid daardoor ook in gevaar komen.

Natuurlijk als het je hobby is ,nodig dit uit om te gaan kite surfen, maar wees gewaarschuwd want ook met harde wind kan de zee kan heel gevaarlijk zijn.  

Gelukkig is ook onze nieuwe mercedes strandambulance weer een auto met veel kracht waar we moeiteloos mee door het mulle zand kunnen rijden.

 

 
19:46   Op nieuw een Pieper melding dat er weer een zoekactie gemaakt moest worden dit keert naar vermiste windsurfer. KNRM, RB Zandvoort en politie waren ook weer aanrijdend  over het strand.  Strandambulance BLD220 met een van de melders ook wederom richting parnassia omdat ze zeiden dat ze daar de persoon hadden gezien. Ook deze surfer gelukkig weer in goede gezondheid aangetroffen.

De surfer vertelde dat hij bij de 4e branding! zat en dat hij daar was gevallen. Op het moment dat hij weer weg wou varen viel er een grondzee boven op hem. Hier is zijn mastvoet bij afgebroken en een gat in zijn plank gekomen. Daarbij was hij een tijd onderwater maar had geen water binnen gekregen. Toen moest hij dus een eind terug zwemmen. Dat was al gebeurd voor onze reddingspost want hij vroeg zich af of wij hem hadden zien drijven. Ze hadden van  zijn club uit zandvoort verschillende auto's op pad gestuurd. Bij parnassia zag een kiter hem met zijn spullen dobberen en die heeft hem het laatste stuk naar de kant geholpen. Daarna is hij bij één van die gasten in de auto gestapt bij parnassia en weer naar de club gegaan. Een andere man stond bij ons en was zeer onder de indruk van de professionele en snelle opschaling bij ons. Daarom kwam Mario (de surfer) later nog ff een kratje bier wat wijn en een fles appelsap brengen. Eind goed al goed dus

 

 

 

 

 

 

Lees 5294 keer Laatst aangepast op zondag, 23 juli 2017 09:18

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer