donderdag, 06 augustus 2015 10:31

Massale zoek actie naar vermiste vrouw in zee bij Zandvoort : Update 08 augustus

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Woensdag 13:45 kwam er het verzoek tot assistentie bij een zoek actie naar een 20 jarige vrouw die vermist werd in zee.

We zijn direct met vervoer en Jetski ter plaatse gegaan en hebben ons aangesloten bij overige reddingsbrigade en hulp instanties. Ook werd er een grote keten van strandgangers in gang gezet om zodoende een groot gebied in zee af te zoeken. Ook met boten werden tot laat in de avond gezocht helaas werd de vrouw nog niet gevonden 

 

Het gaat om een vermiste vrouw ongeveer 20 jaar oud en heeft zij een donkere huidskleur. De vrouw, die verstandelijk beperkt zou zijn, droeg een roze badpak en raakte vermist bij strandpaviljoen Zout.

Er werden acht boten van de KNRM ingezet, evenals 14 boten van de reddingsbrigade, Zandvoort. Bloemendaal en Ijmuiden een reddingshelikopter en een kustwacht vliegtuig.

De traumahelikopter stond paraat op het strand.

 

De reddingsdiensten gaan vandaag donderdag 06 augustus door met het zoeken naar de vrouw 

 

 

[Update 18.45 uur] 

De zoekactie naar de vrouw die sinds woensdagmiddag vermist raakte op het strand van Zandvoort, is donderdagavond gestaakt. De veiligheidsdiensten maakten dat aan het begin van de avond bekend. 

Donderdag ging de zoektocht op kleinere schaal verder. Daarbij werd onder andere het SOAD-teamdat met speciale apparatuur naar het lichaam van de vrouw zocht, ingezet. "Door de stroming is het mogelijk dat we haar niet meer kunnen vinden," zei de politie donderdagmorgen. Een woordvoerster van de kustwacht gaf toen aan dat er op kleinere schaal doorgezocht wordt. "Er wordt nu gezocht naar een lichaam en dus ligt de coördinatie bij de gemeente."

Rond 18.00 uur werd het laatste deel van de zoektocht, waarbij een helikopter en boot waren ingezet, stopgezet.

Wel blijven de reddingsdiensten op stand-by staan. "We hopen dat ze komt bovendrijven", aldus de woordvoerder van de Reddingsbrigade Zandvoort.

Gastgezin

De vermiste zou een buitenlandse vrouw zijn, die met een gastgezin uit het buitenland op vakantie was in Nederland. De politie heeft moeite om de familie te traceren,

 

 

Update 08 augustus

 Op het strand van Zandvoort is een lichaam aangespoeld. Dat meldt de politie aan RTV NH. 

Het lichaam dat vanmorgen aanspoelde bij Zandvoort, is inderdaad van de vrouw die woensdagmiddag tijdens het zwemmen in de problemen was gekomen en in zee verdween. Dat meldt de politie. 

Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Zambia. Er werd de afgelopen dagen intensief naar haar gezocht.

Het lichaam werd vanochtend vroeg gevonden door een hardloopster, ter hoogte van de reddingspost Zuid. De hulpdiensten hebben het lichaam naar de reddingspost gebracht, waar het eerste onderzoek is gedaan. 

 

 

Lees 7811 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 augustus 2015 13:49

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer