donderdag, 17 maart 2016 12:44

Opnieuw zeehond van het strand gered

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Woensdag 16 maart 21:58 : Opnieuw hebben we woensdagavond een zeehond van het strand van Zandvoort gered.
Mensen troffen de zeehond tijdens een strandwandeling aan, ter hoogte van strandtent Far Out. in Zandvoort De zeehond vertoonde rare stuiptrekkingen.

De gealarmeerde politie riep assistentie in van onze Reddingsbrigade en onze speciale EHBZ hulpverlener is direct ter plaatse gegaan. In afwachting hiervan werd er een kleed over de zwakke zeehond gelegd.
We hebben ook nu weer zoals gebruikelijk de zeehond in een speciale daarvoor bestemde rieten mand getild en naar onze reddingspost gereden.

Vanuit daar werd de zeehond weer opgehaald door het EHBZ uit Noordwijk en overgebracht naar zeehondencentrum Pieterburen gebracht, waar ze deze weer proberen op te lappen zodat hij over een aantal maanden weer gezond en wel kan worden uitgezet in de Waddenzee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees 6226 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 juni 2016 17:45

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer