Print deze pagina
vrijdag, 18 december 2015 15:45

Parkeertarieven bij strand aangepast

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Automobilisten die willen parkeren aan het Bloemendaalse strand betalen vanaf volgend jaar een zomer- of een wintertarief voor hun parkeerplaats.

 

De gemeente volgt daarmee het voorbeeld van Zandvoort, dat al langer een goedkoper parkeertarief heeft in de wintermaanden. De gemeente verlaagt het wintertarief van 2,30 euro naar 1 euro. In de zomermaanden gaat het tarief juist omhoog van 2,30 euro naar 2,50 euro om de gederfde inkomsten uit de wintermaanden goed te maken.

 

Het goedkopere tarief gaat gelden van 1 november tot en met 28 februari. Vorig jaar zou het parkeertarief eigenlijk al omhoog gaan naar 2,40 euro. Dat ging toen niet door, omdat de aanpassing van de parkeerautomaten meer geld kostte dan het zou opleveren.

 

De oppositiepartijen in de raad dienden een amendement in, omdat ze meenden dat er onvoldoende overlegd was met de strandtenthouders over de invoering van twee parkeertarieven. Dat overleg heeft volgens strandwethouder Nico Heijink op 15 september plaatsgevonden. De strandtenthouders willen graag, dat het winterseizoen langer duurt, namelijk tot eind april. Voor de wethouder is dat geen mogelijkheid: ,,We verliezen dan de aansluiting bij Zandvoort, die ook eind februari aanhouden. Bovendien zien we dat veel mensen in maart al naar het strand komen.”

 

De strandtenthouders en de gemeente zitten in januari weer met elkaar om tafel. ,,Mochten de strandtenthouders daar met goede argumenten komen om het winterseizoen toch te verlengen tot eind april, dan zullen we daar naar kijken. Maar eerder was de reden dat ze het er niet mee eens waren, dat we niet hadden overlegd. Dat is niet waar.”

 

Bron : Haarlems dagblad

Lees 6035 keer Laatst aangepast op maandag, 08 februari 2016 17:21
Fred Cloeck

Nieuwste van Fred Cloeck