zondag, 02 augustus 2020 12:31

Reddingen en hulpverleningen-31-07-2020

Geschreven door 

Omdat wij al onze hulpverleningen niet dagelijks /wekelijk vermelden wilde wij met deze afgelopen mooie dagen wel laten weten dat wij ook meerdere reddingen / hulpverlenigen hebben verricht

Zoals  o.a. Vrijdag (31-07) begon de dag al snel (9:00) met het redden van drie zwemmers uit een mui stroom daarna gebeurde het regelmatig die dag dat wij zwemmers hulpverleningen moesten verrichten omdat de stromingen sterker waren dan zij konden zwemmen. Ondanks het afgezette gebied met een bord, banners en afzetlint ,waar een sterke mui stroom heerste gingen ze daar toch de zee in ondanks al onze waarschuwingen.Tevens met een digitale tekstkar en een digitale kleurenscherm waar wij dagelijks op het strand informatie geven en waarschuwingen met o.a. uitleg wat een mui is.


Ook de nodige EHBO hulpverleningen , zoals onwel geworden personen ( 3 keer) o.a door door de warmte . En een persoon met schouder uit de kom .
Ook werden WIJ meerdere keren geroepen voor hulpverleningen in de duinen.
Waarbij een meisje uit een boom was gevallen. Omdat dit een zwaarletsel bleek te zijn en de trauma helikopter onderweg was zijn wij met meerder hulpvoertuigen assistentie gaan verlenen . Maar omdat het dit keer te lang ging duren en de trauma helikopter te lang onderweg was hebben wij (in overleg met ambulance arts ) het slachtoffer uit het zand/duin gebied vervoerd naar de ambulance die direct onderbegeleiding met 4 motoragenten met spoed is vervoer naar het AMC i.vm met de toestand van het slachtoffer was er snelheid gewenst.

Omdat wij het niet nodig vinden, en om de private regels te handhaven, onze hulpverleningen niet iedere keer op onze media te vermelden zijn we natuurlijk ,zoals u van ons gewenst bent,  het gehele jaar dagelijks aanwezig op onze reddingspost en altijd ook direct inzetbaar.  Wij in de zomer maanden zelfs dagelijks hulpverleningen verrichten. 

Zoals overige Vrijwillige Reddingsbrigade’s in Nederland zich ook altijd inzetten .

 

 

 

 

 

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer