maandag, 17 juni 2019 12:13

10 jaar Jeugdbrigade

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In 2009 begonnen wij met de jeugdbrigade. Nu in 2019 is duidelijk te zien wat deze jeugdopleiding ons inmiddels heeft gebracht. Veel van onze jeugd stroomt door naar de strandwacht en Lifeguard opleiding.  23 juni starten wij weer met 10 weken Jeugdbrigade  

 

Ook deze zomer verzorgt de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VBR) 10 weken lang speciaal voor jongeren vanaf 11 jaar de jeugdbrigade.

De Jeugdbrigade is in 2009 in het leven geroepen en is al 10 jaar succesvol bezig met het opleiden en werven van jeugdleden voor de VBR. De VBR is een organisatie die uitsluitend op vrijwilligers draait. Om deze groep vrijwilligers te laten groeien willen zij het ook aantrekkelijk maken voor jongeren.


In een periode van 10 weken wordt er veel gedaan aan groepsbinding, veel gezwommen en leren de jongeren al hoe het is om mee te draaien tijdens de zondagdiensten. Soms worden de jongeren al ingezet bij promotiedoeleinden zoals het uitdelen van polsbandjes of tijdens zoekacties naar kinderen. Zo leren de jongeren aan de hand van verschillende activiteiten hoe het is om, eventueel later, als Lifeguard te “werken” op het strand van Bloemendaal.


De jeugdbrigade start op 23 juni a.s. en stopt na 25 augustus. Om het seizoen af te sluiten is er nog een jeugdweekend op 14 en 15 september.
De kosten voor deze 10 zondagen inclusief jeugdweekend bedraagt € 15,00


Mocht je interesse hebben in de jeugdbrigade en je bent 11 jaar of ouder, mail dan naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Heb jij je al opgegeven?

 

 

 

 

Lees 1396 keer Laatst aangepast op zondag, 15 september 2019 10:36

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer