donderdag, 22 augustus 2019 18:27

Verwarde man in zee

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
© VBR/Foto Fred Cloeck © VBR/Foto Fred Cloeck

Donderdag 22-aug:  even over half zeven werden we gepiept om assistentie te verlenen voor de politie bij het uit zee halen van een verwarde man.  Een groot aantal leden met een pieper kwamen direct in de vroege ochtend naar het strand om hun steentje bij te dragen .

Een verwarde man stond een flink eind in zee en wilde niet terugkomen omdat hij de heerser was van de zee ,het was zijn water.  Na toestemming van de politie zijn we met een aantal leden het water ingegaan om hem terug te krijgen met hulp van de boot van de KNRM zandvoort die pal achter hem ging liggen is hij na enige tijd praten met de vrouwelijke leden ( want hij wilde alleen door vrouwen geholpen worden) die probeerde hem naar de kant terug te halen met behulp van de gele rescue tube
Dat ging een heel stuk goed tot hij weer van gedachte veranderde en wilde in eens niet meer verder en probeerde ook nog onder de boot te gaan zwemmen .

Dit was voor de politie teken om in actie te komen. Met een paar overlevingspakken van de Zandvoortse redders kwamen zei de zee in en uiteindelijk hebben we met behulp van onze leden en de politie de man in de boeien gekregen.

Hierna is hij de KNRM  boot getild waarmee hij is afgevoerd naar de KNRM post in Zandvoort waarna hij overgebracht is naar het cellencomplex van Haarlem om daar door ambulance personeel verzorgd te worden ivm onderkoeling.

Lees 1169 keer Laatst aangepast op zondag, 24 november 2019 15:22

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer