woensdag, 21 maart 2018 12:54

"Waarschuwing" Herten regelmatig weer op de rijbaan "Update 13-april"

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De laatste tijd zijn er weer opvallend veel aanrijdingen met herten op de Zeeweg. en wegen richting Bloemendaal en Zandvoort . De oorzaak is niet bekend, maar mogelijk zorgt het koude weer voor een zoektocht naar eten.

 

 Aan het begin van beide kanten van de Zeeweg zijn sinds kort grote matrixborden geplaatst om bestuurders te waarschuwen voor het gevaar van herten op de rijbaan.

herten op de rijbaan 2      18 04 05 matrixborden zeeweg overveen

"Pas je snelheid aan" en wees ekstra voorzichtig en allert wanneer je die kant op mocht gaan.

 

http cdn kiosk api.telegraaf.nl 8a342f3c 3edf 11e8 8cf2 afa412068406Donderdag 12 april: Voor de zoveelste keer in korte tijd is er een hert doodgereden op de Zeeweg in Overveen. Een automobilist kon donderdagavond niet op tijd remmen voor een hert dat over de weg liep. Hij raakte het dier. Dat overleed korte tijd later aan de verwondingen bezweek. De auto liep door de klap schade op maar kon nog wel gewoon verder rijden. Het is de zoveelste aanrijding met een hert.

 

 

18 03 19 zwaar beschadigde autoMaandagavond 19 maart: Raakte een auto zwaar beschadigd bij een aanrijding met een overstekend hert. De auto raakte het dier aan de linker voorkant, waardoor het voertuig flink beschadigd raakte en door een berger moest worden weggesleept. Het dode hert is in de bocht vlak na de nieuwe natuurbrug teruggevonden.

 

http cdn kiosk api.telegraaf.nl bb10066e 2c77 11e8 8007 bfc6f9530f5eDisdagavond 20 maart : Is er opnieuw op de Zeeweg bij Overveen een overstekend hert aangereden. De bestuurder reed rond half acht in de richting van Bloemendaal aan Zee, toen er ter hoogte van camping Bloemendaal een hert overstak. De automobilist kon het hert niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. Het hert overleefde de klap niet. Ook de auto liep schade op. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde auto weggesleept.

 

18 03 06 aanrijding met hertDinsdagnacht 7 maart: Is een scooterrijder gewond geraakt bij een aanrijding met een hert op de Zeeweg. De man reed op een scooter richting Zandvoort toen hij op het fietspad in botsing kwam met het dier. De man landde hard met zijn hoofd en liep tenminste schaafwonden op. In afwachting van de ambulance heeft een agent ondertussen zijn nek gestabiliseerd. Na de eerste behandeling aan de oppervlakkige wonden is de man voor controle naar Ziekenhuis gebracht.

 

 Foto / Bron:Zandvoortse courant/ Haarlemsdagblad

 

 

 Onderstaande berichten uit Nieuws Archief 2016-2017

 16 10 17 hert overleden 

 

 Wat te doen bij een aanrijding met wild

U wordt plotseling geconfronteerd met een aanrijding met een in het wild levend hoefdier. Wat moet u wel en vooral niet doen.
Bel direct de politie 0900 8844.
Bel ook de politie als het dier niet blijft liggen.
Probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven.
Wacht de komst van de politie of faunabeheerder (rustig) af.


Wat moet u beslist niet doen:
Rijd niet door, dat is strafbaar.
Ga nooit achter het dier aan, laat dit over aan de deskundige faunabeheerder.
Bel niet met de dierenambulance maar met de politie. In het wild levende dieren, zoals edelherten, vossen en reeën, hebben weinig tot geen kans na revalidatie te overleven. De dierenambulance ontfermt zich wel over het klein wild wat is aangereden en nog levend wordt aangetroffen, zoals vossen en vogels.
Neem aangereden wild nooit mee. Geef het ook niet aan derden. Het zijn beschermde dieren en de Flora- en faunawet staat dit niet toe. Het is dus strafbaar. Alleen de opgeroepen faunabeheerder via politie is bevoegd aangereden dieren te vervoeren.


Aanrijdingen met wild
Jaarlijks worden er duizenden in het wild levende dieren doodgereden. Dit zijn voornamelijk reeën, edelherten, damherten.
Als er een aanrijding heeft plaatsgevonden, dan roept de meldkamer van de politie een daarvoor beschikbare faunabeheerder op. Deze vakkundige mensen zijn aangesloten of geaccrediteerd door de SWN. Zij hebben een speciaal verlof om deze dieren te mogen vervoeren en tevens gewonde dieren uit hun lijden te verlossen. Is het gewonde dier gevlucht, dan zorgt de faunabeheerder ervoor dat het gewonde dier wordt opgespoord. Dit wordt met een speciaal voor dit doel getrainde zweethond gedaan. De inzet van deze gecertificeerde hond is om te voorkomen dat een gewond dier dagen ligt te creperen in het bos of schuilplek. Het dode dier wordt vervolgens door de faunabeheerder afgevoerd.

 

 

 

 

Lees 4198 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juli 2018 18:02

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer