dinsdag, 21 november 2017 13:08

Zeehondendagen UPDATE: 04 januari 2018 (eerste redding van het nieuwejaar)

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

UPDATE: 04 januari 2018

Vanmiddag opnieuw bij ons de eerste van het nieuwe jaar (na de zware storm van gisteren)  heeft john een jonge grijze zeehond van het strand gehaald. Het gaat om een pup van rond de 4 weken oud die zijn moeder was kwijt geraakt. en is ook nu weer overgebracht door EHBZ Noordwijk naar Pieterburen waar hij weer op krachten wordt gebracht. Het beestje heeft nog zeker twee weken een moeder nodig om te groeien.


Afgelopen jaar zijn er ruim 20 zieke zeehonden door ons gered op en aan het strand van Bloemendaal en Zandvoort

 

UPDATE : 29 december: Melding over een zieke zeehond op het strand van Bloemendaal. In samenwerking met EHBZ Noordwijk en  John van onze Reddingsbrigade is de zeehond van het strand gehaald. De zeehond is over gedragen aan de EHBZ Noordwijk, die de zeehond naar het wisselpunt in Hoorn heeft gebracht.

 

  

UPDATE : 17 december Onze zeehond specialist ( John) van onze Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade heeft ook deze zeehond weer van het strand gehaald  bij parnassia (paal 60.000).  Dit keer een jong grijze pup tussen 5/7 weken oud  en over gedragen op zandvoort zuid aan EHBZ Noordwijk

 

Dinsdag 21-11-2017, 09:19 : Na de stormachtige dagen/weken was het vandaag weer een dag dat er zeehonden op het strand werden gemeld.

 

Buiten een dode zeehond vonden we ook een gewone zeehond,ter hoogte van parnassia, na een melding van de dierenambulance.  Deze is meegenomen  i.v.m de longworm ziekte die geconstateerd werd. 

Ook op het strand van Bloemendaal werd nog een zeehond op het strand aangetroffen maar deze bleek gezond en deze hebben we natuurlijk de kans gegeven te laten gaan.

 

ter hoogte van parnassia, na een melding van de dierenambulance.

 

 

Lees 4643 keer Laatst aangepast op maandag, 07 mei 2018 11:34

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer