maandag, 08 februari 2016 17:04

Grote zieke grijze zeehond

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Zondag 7 februari 08;50: Nadat we de dag ervoor al een melding hadden ontvangen over een zieke zeehond, die toen niet werd gevonden kregen we zondag’s opnieuw een melding. Dit keer ter hoogte van Parnassia. Het ging hier om een grote volwassen grijze zeehond van zo rond de 70 kilo met diverse verwondingen. Na een kwartier worstelen kregen we de zeehond uiteindelijk in de mand. Tijdens het transport naar de reddingspost moet een van onze mannen boven op de mand gaan zitten omdat hij uit de mand wilde spartelen.
Hier is hij door het EHBZ uit Noordwijk opgehaald en over gebracht naar het wisselpunt in Den Oever. Voor verder transport naar de zeehondencreche in Pieterburen.

 

Lees 6372 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 juni 2016 17:46

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer