zondag, 04 oktober 2015 19:30

Zoekactie in Zandvoort naar........

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Melding 16:30; van een zoekactie in Zandvoort n.a.v. telefoontjes over een mogelijke zwemmer in de problemen. Twee onafhankelijke meldingen: 1 van iemand die een arm had zien zwaaien en een tweede van iemand in een wetsuit zo'n 500 meter uit de kant. Gezien de aard van de meldingen is direct opgeschaald waarbij ook onze ondersteuning is gevraagd.
In totaal is er met 6 reddingbrigade boten, 4 waterscooters en de KNRM Annie Poulisse op het water gezocht terwijl op de kant de ZVT 130, BLD 210 + Calamiteiten aanhanger, BLD 220, BLD 250, ZVT 330 en KHV van Zandvoort bezig, daarnaast zochten eenheden van politie op de kant en stonden ambu en trauma heli stand-bye.

Meerdere keren trokken de boten in een linie van noord naar zuid en weer terug. De traumahelikopter vloog boven de zee om van bovenaf mee te zoeken. De strandpolitie meldt ongeveer anderhalf uur na de start van de zoekactie dat het vermoedelijk om een zeehond gaat. De melders hebben waarschijnlijk de kop van het beestje aangezien voor het hoofd van een persoon. Half augustus gebeurde precies hetzelfde voor wat uiteindelijk een zeehond bleek te zijn.

Na ongeveer anderhalf uur zoeken is in overleg met het Kustwachtcentrum besloten de actie te staken.

Er is niemand als vermist gemeld en in het zoekgebied is een aantal keer een zeehond gespot door de zoekende eenheden.
Alle eenheden zijn rond 18.00 retour eigen post/gebied gegaan.

 

Lees 7204 keer Laatst aangepast op zondag, 03 januari 2016 16:58

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer