donderdag, 07 juni 2018 23:12

Zoekactie naar 2 zwemmers

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

We werden gealarmeerd voor 2 zwemmers die mogelijk vermist zouden zijn ter hoogt van Kattendel De melder op het strand had 2 vrouwen de zee in zien gaan en er niet meer uit zien komen. Wel stond er een rugtas met wat kleding nog op het wat verlaten strand. Er werd dan ook  groot opgeschaald. Samen met Zandvoortse reddingsbrigade de KNRM Zandvoort en de Politie werd een grote zoek actie op touw gezet. Met veel materieel werd er lange tijd op zee en strand gezocht.  Ook werd de SAR helikopter ingezet. Uiteindelijk werden beide gezond en wel op het strand bij Ijmuiden aangetroffen.

 

Nadat we rond 20:00 terug waren gekeerd op onze reddingspost bleek de hond van een van onze redders, die als boorbemanning was meegegaan, weg te zijn uit onze reddingspost. Hierna werd er opnieuw een zoekactie ingezet en hebben we nog lange tijd naar de hond gezocht.

Na een wat mis communicatie over de hond, bleek de hond door zijn vriendin, tijdens de zoek actie naar de zwemmers , te zijn opgehaald die ondertussen lekker thuis is zijn mandje lag te slapen.

Al met al beiden met een goede afloop.

 

 

 

 

 

Lees 3547 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 juli 2018 18:05

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer