zaterdag, 30 juli 2016 19:56

Meisje van 9 jaar uit zee gered door oplettende strandpolitie

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Meisje van 9 jaar uit zee gered  door oplettende strandpolitie ©: VBR /Foto : Strandpolitie

Terwijl we op onze uitkijkpost stonden te kijken omdat we vonden dat er een een plotselinge stroming was ontstaan zagen voorbij komende
surveillerende collega's  van de strandpolitie op het zelfde moment dat een meisje in zee in de problemen was geraakt Het meisje verdween enkele keren onder water en had zichtbaar moeite om zichzelf in veiligheid te brengen.
Terwijl de ene collega van de strandpolitie ons alarmeerde is de andere collega direct te water gegaan.
In samenwerking met diverse omstanders lukte het om het kindje snel uit het water te krijgen. Onze strandambulance ( BLD2.20) was snel ter plaatse en hebben het meisje (9 jr) met spoed naar onze reddingspost gebracht alwaar de opgeroepen ambulance het meisje heeft gecontroleerd. Zij hield gelukkig aan het avontuur geen letsel over en kon snel weer met haar ouders worden herenigd.

 

Regelmatig zijn er voor de gehele nederlandse kust enkele muien. 

 

Voor meer informatie over muien ziehttp://www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl/muien

 

 

 

Lees 5469 keer Laatst aangepast op zondag, 11 september 2016 21:32

Over Ons

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade telt 150 leden waarvan er ongeveer 75 actief stranddiensten draaien en dus toezicht houden op het Bloemendaalse strand.  Wij houden het stuk strand tussen Zandvoort en IJmuiden in de gaten. 

.....

leesmeerpijl Lees meer

Website

Deze website van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade wordt door twee van onze leden onderhouden.  Voor informatie over het niet goed functioneren van de website (webcam) Nieuws, foto’s, verbeterpunten en andere informatie melden

.....

leesmeerpijl Lees meer